Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 0,93% το κλείσιμο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με κέρδη 0,93% το κλείσιμο

Η ελληνική αγορά την μια ημέρα εμφανίζει τζίρο και την άλλη συρρικνώνεται, δείχνοντας πόσο εύθραυστη είναι η οδός Αθηνών, καθώς οι επενδυτές δεν την περιλαμβάνουν ακόμη στα σχέδια τους

hrimatistirio_29
Ανοδικά κινήθηκε η Αθήνα εν όψει μιας θετικής εξέλιξης στην υπόθεση του brexit και των συνομιλιών ΗΠΑ- Κίνας.

Όμως, η ελληνική αγορά την μια ημέρα εμφανίζει τζίρο και την άλλη συρρικνώνεται, δείχνοντας πόσο εύθραυστη είναι η οδός Αθηνών, καθώς οι επενδυτές δεν την περιλαμβάνουν ακόμη στα σχέδια τους.

Παρά το γεγονός ότι, α) εγκρίθηκε ο μηχανισμός για τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων ( aps ) β) η Ελλάδα δανείστηκε με 1,55% στην δεκαετία γ) μειώθηκαν τα επιτόκια δανεισμού για ορισμένες επιχειρήσεις, η ελληνική αγορά παραμένει ένα εκκρεμές που άγεται και φέρεται ανάλογα με τις κινήσεις των μεγάλων παικτών σητν Αθήνα.

Το μοναδικό στοιχείο που αναφέρουν και ξένοι επενδυτές είναι
ότι η ειικόνα θα ξεκαθαρίσει μόνο όταν ΗΠΑ- Κίνα συμφωνήσουν ή δαφωνήσουν προκαλώντας ρίγη στις διεθνείς αγορές. Μέχρι την έκβαση της υπόθεσης λοιπόν, οι ξένοι επενδυτές δεν αναλαμβάνουν ρίσκο στην ελληνική αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 831,72 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,93%.

Κέρδη 2,08% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζα στα 2,45 ευρώ. Με άνοδο 1,14% η Eurobank στα 0,8395 ευρώ. Κέρδη 3,04% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,708 ευρώ. Ανοδος 1,51% για την Alpha bank στα 1,542 ευρώ. Κέρδη 4,39% για την Βιοχάλκο στα 3,57 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 41,6 εκατ.ε ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης