Επίδομα θέρμανσης: Eπιστρέφει η προκαταβολή, ως τον Δεκέμβρη η εξόφληση

Επίδομα θέρμανσης: Eπιστρέφει η προκαταβολή, ως τον Δεκέμβρη η εξόφληση

«Ζεσταίνουν» τα νοικοκυριά και την οικονομία με... καύσιμο τις φοροελαφρύνσεις

epidoma-yeee
Τέλος σε μια τεράστια αδικία που συντελέστηκε το 2015 και έπληξε τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα -καθώς τους στέρησε τον επίδομα θέρμανσης- βάζει η κυβέρνηση. Επαναφέρει την προκαταβολή που καταργήθηκε προ τετραετίας, η οποία δινόταν για να διευκολυνθούν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά να αγοράσουν πετρέλαιο, ώστε να μπορούν μετά να ζητήσουν να εισπράξουν και τα χρήματα της επιδότησης για τις ποσότητες που προμηθεύτηκαν.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο τον ειδικό φόρο και έγκαιρα –σχεδόν ταυτόχρονα- το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει και τις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στη χορήγηση του επιδόματος, για να γνωρίζουν όλοι όσοι το έχουν ανάγκη πώς θα επιδοτηθούν και σε τι ποσότητες.

Οι αλλαγές που επέρχονται στο σύστημα κινούνται σε 3 άξονες:

– Προκαταβολή από τον Οκτώβριο ήδη

– Εξόφληση τον Δεκέμβριο αντί τον Ιανουάριο ή τον Ιούνιο.

– Μεγαλύτερο κονδύλι: 70 εκατομμύρια εγγράφηκαν στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, έναντι 50 εκατ. ευρώ τα τελευταία έτη (και αντί 210 εκατ. το 2014)

– Ελαστικότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια: εξετάζεται αύξηση του ορίου εισοδήματος ή κατάργηση κριτηρίων όπως η κατοχή 2ου ΙΧ αυτοκινήτου στην οικογένεια ή ο κυβισμός του κλπ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης