Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα €1,02 το λίτρο λένε οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών - Τα σενάρια  αυξήσεων στα ποσά για το επίδομα θέρμανσης

petrelaio_thermansis
Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Η τιμή πετρελαίου θέρμανσης, όπως  εκτιμούν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, θα διαμορφωθεί  στο 1,02 ευρώ το λίτρο, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου / ευρώ και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).

Το επίδομα θέρμανσης

Το στοίχημα για πολλούς είναι πού θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης και ποιοι θα επωφεληθούν από τις επερχόμενες αλλαγές.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο.

Τα δύο σενάρια

Δύο εναλλακτικά σενάρια αυξήσεων στα ποσά για το επίδομα θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση για τη νέα χειμερινή περίοδο, λίγο πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου για το 2019.

Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.

Το άλλο σενάριο, προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης