Πτώση στη Νέα Υόρκη λόγω αβεβαιότητας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Πτώση στη Νέα Υόρκη λόγω αβεβαιότητας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Στο 0,36% οι απώλειες για τον Dow Jones - Εναλλαγή προσήμων καθ΄όλη τη συνεδρίαση

wall-street-1024x577
Με πτώση έκλεισαν τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για την έκβαση των διαπραγματέυσεων μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας για τα εμπορικά θέματα.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ελαφρές διακυμάνσεις με εναλλαγή προσήμων από την έναρξη της συνεδρίασης

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,36% στις 26.478,02 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε 0,33% χαμηλότερα στις 7.956,29 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 2.938,79 μονάδες.

Οι Κινέζοι και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αλλά το κλίμα έχει επιδεινωθεί μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα το Bloomberg, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχους ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κρατικών επιδοτήσεων.

Σε ότι αφορά την πορεία των μετοχών, η ConocoPhillips κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του 2% μετά την ανακοίνωση της αύξησης της μερισματικής της πολιτικής. Παρόμοια άνοδο, λίγο μεγαλύτερη του 2%, κατέγραψε και η μετοχή της Uber Technologies μετά την αναβάθμιση της από την Citigroup, η οποία την κατατάσει από «ουδέτερη» σε «προτιμητέα».

Κλείσιμο
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 4,7μονάδες βάσης, στο 1,561%.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σημείωσε μικρή άνοδο 0,13% στα 52,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,98%, στα 1.498,00 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος ως προς το ευρώ διαμορφώνεται σε 1,0971 δολάρια/ευρώ.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης