Βρούτσης: Μέσα στον μήνα η επιστροφή χρημάτων σε ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Βρούτσης: Μέσα στον μήνα η επιστροφή χρημάτων σε ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Το νέο ασφαλιστικό θα οικοδομηθεί στις αρχές των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βρούτσης

broutsis-ne1
Πάνω στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκαν την Παρασκευή θα οικοδομήσουμε τις πολιτικές του νέου ασφαλιστικού διεμήνυσε εκ νέου το Σάββατο ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευχή «να προχωρήσουμε στο νέο ασφαλιστικό μέσα σε έξι μήνες» προσθέτοντας ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης θα γίνουν με προσκεκτικό τρόπο και αφού πάρει στα χέρια της τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ότι μέσα στον Οκτώβριο θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων συμψηφισμού σε ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δράσει γρήγορα.

Ερωτηθείς ειδικά για την επιστροφή χρημάτων στους 260.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων που δικαιώθηκαν στο ΣτΕ, ο Γιάννης Βρούτσης αφού επανέλαβε ότι περιμένει τις καθαρογραμμένες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου σημείωσε ότι «πολιτικά θα πω ότι το μήνυμα που στέλνουμε στους συνταξιούχους είναι να μην έχουν καμία αγωνία, οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι όλα όσα αποφάσισε το ΣτΕ θα γίνουν σεβαστά και θα επιστραφούν στο ακέραιο σε όλους».

Ο υπουργός Εργασίας είπε, τέλος, ότι η κυβέρνηση θα κάνει πράξη την δέσμευση της για μείωση των εισφορών των μισθωτών  κατά 5 μονάδες από πρώτης Ιουλίου του 2020  για να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί το υψηλό κόστος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης