Καθαρά κέρδη 60 εκατ. η Eurobank στο 9μηνο

Καθαρά κέρδη 60 εκατ. η Eurobank στο 9μηνο

Καθαρά κέρδη 60 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το πρώτο 9μηνο του 2010 η Eurobank, έναντι 170 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.      

Καθαρά κέρδη 60 εκατ. η Eurobank στο 9μηνο
Καθαρά κέρδη 60 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το πρώτο 9μηνο του 2010 η Eurobank, έναντι 170 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.      

Δίχως την έκτακτη εισφορά τα καθαρά κέρδη της Eurobank διαμορφώθηκαν σε 105 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 62% σε σύγκριση με πέρυσι.  

Σε επίπεδο γ΄ τριμήνου, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη του ομίλου της Eurobank κινήθηκαν καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τοποθετούσαν τα κέρδη στα 57,1 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο όμιλος κατέγραψε βελτίωση κερδών από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη στα €19 εκατ. έναντι ζημιών €36εκ. πέρυσι.
Κλείσιμο

Επίσης, στο 9μηνο καταγράφηκε βελτίωση των δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου παρά τη δυσμενή συγκυρία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στο εξεταζόμενο διάστημα ο όμιλος της Eurobank κατέγραψε μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 3% σε ετήσια βάση, μείωση προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις και επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των δανείων σε καθυστέρηση το γ΄ τρίμηνο έναντι του β΄ τριμήνου 2010. Επίσης,  ο όμιλος σημείωσε:

- Αύξηση καταθέσεων πελατών το γ΄ τρίμηνο σε €43,6 δισ., κυρίως εκτός Ελλάδος.

-  Βελτίωση ρευστότητας στις διεθνείς αγορές για τη χρηματοδότηση ελληνικών και ξένων ομολόγων το Γ΄ τρίμηνο

- Μικρή μείωση των δανειακών υπολοίπων στα €57,6δισ. το Γ΄ τρίμηνο, επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης χορηγήσεων στο 2% σε ετήσια βάση.

Νέες εκταμιεύσεις στην Ελλάδα άνω των €4 δισ. το εννεάμηνο

Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, που βελτιώθηκε το Γ΄τρίμηνο: Δείκτης Κεφαλαίων 1ης διαβάθμισης (Tier I) 10,7% και συνολική κεφαλαιακή επάρκεια 11,9%.
 
«Οι προσπάθειες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας συνεχίζονται σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον. Οι στόχοι  που έχουν τεθεί είναι εφικτοί, εφόσον  παραμείνουμε απόλυτα συνεπείς στην υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με εντατικοποίηση και επιτάχυνση της προσπάθειας. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αναλάβουμε όλοι πρωτοβουλίες που θα θέσουν τα θεμέλια για επιστροφή στην ανάπτυξη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Νανόπουλος

“Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν το τελευταίο τρίμηνο, ο Όμιλος μας επέτυχε να βελτιώσει τους δείκτες κεφαλαιακής του επάρκειας καθώς και να ισχυροποιήσει τη ρευστότητα του έναντι του προηγουμένου τριμήνου, με αύξηση των καταθέσεων και επιτυχείς συναλλαγές στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Τα θέματα της κεφαλαιακής ισχύος και της ρευστότητας παραμένουν σε απόλυτη προτεραιότητα και στοχευμένες ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τους αντίστοιχους δείκτες στο επόμενο διάστημα.  

Ενθαρρυντικές είναι και οι τάσεις, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του δανειακού μας χαρτοφυλακίου. Τα νέα δάνεια σε καθυστέρηση παρουσίασαν σημαντική μείωση σε τριμηνιαία βάση, περιορίζοντας κατά συνέπεια και την ανάγκη για προβλέψεις.

Στην Eurobank EFG παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια πολύπλευρης στήριξης των πελατών μας, στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και στη συμβολή μας στην ανάπτυξη των οικονομιών στις χώρες παρουσίας του Ομίλου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά. 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης