Συντάξεις: Μικρότερες προσωπικές διαφορές δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΙΚΑ

Συντάξεις: Μικρότερες προσωπικές διαφορές δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΙΚΑ

Για όλες τις παλαιές συντάξεις που δίδονταν πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, ενσωματώνονται οι παλαιές μνημονιακές περικοπές

syntaxeis
«Zωντανές» παραμένουν οι διεκδικήσεις για επιστροφή των αναδρομικών, σύμφωνα με το Ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων καθώς όπως δείχνουν τα ενημερωτικά σημειώματα που συνεχίζουν να αναρτώνται στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ  με τη διαδικασία του επανυπολογισμού, για όλες τις παλαιές συντάξεις που δίδονταν πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, ενσωματώνονται οι παλαιές μνημονιακές περικοπές που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές, στα νέα, επανυπολογισμένα ποσά. Χθες αναρτήθηκαν τα σημειώματα που αφορούν τους παλαιούς συνταξιούχους του ΙΚΑ και των ταμείων που προσαρτήθηκαν σ΄αυτό ( ΔΕΚΟ, τράπεζες).

Οι θετικές προσωπικές διαφορές γι΄αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων είναι μικρότερες έως 30%.

Αντίθετα  φουσκωμένες διαφορές ως 350 ευρώ  εμφάνιζαν οι επαναυπολογισμένες συντάξεις του δημοσίου και του πρώην ΟΑΕΕ. Όπως διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί οι συνταξιούχοι θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν στην τσέπη το ίδιο καταβαλλόμενο καθαρό ποσό  και η δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών έχει μόνο χαρακτήρα ενημέρωσης.

Ειδικά για τα πρώην ευγενή ταμεία διαπιστώνονται σε μεγάλο βαθμό αρνητικές διαφορές  κυρίως λόγω των υψηλών εισφορών που είχαν καταβληθεί  με αποτέλεσμα να δοθούν αυξήσεις , μικρές στις περισσότερες περιπτώσεις. Η χορήγηση των αυξήσεων θα ολοκληρωθεί σε 5 ετήσιες δόσεις.

Η διαδικασία για το σύνολο των «παλαιών» κύριων, οριστικών και προσωρινών συντάξεων εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Μάλιστα, από τις 15 Οκτωβρίου και μετά, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι που για οποιονδήποτε λόγο αμφισβητούν τη διαδικασία ή το αποτέλεσμα, θα μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά, σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ.

Για όλες τις λοιπές κατηγορίες που δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, θα εμφανίζεται μήνυμα ότι το ενημερωτικό σημείωμα θα είναι διαθέσιμο προσεχώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης