Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη σε άσχημο περιβάλλον

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη σε άσχημο περιβάλλον

Έχασε και τις 850 μονάδες, με πτώση 1,40%

xrimatistirio
Στο «κόκκινο» ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Αθήνα, η οποία ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές και τις ΗΠΑ στην πτώση.

Ύστερα απο τα πρώτα σήματα επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία -μεταποίηση, πωλήσεις αυτοκινήτων κλπ- οι αντιδράσεις των επενδυτών είναι αρνητικές καθώς ρευστοποιούν ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες, ύστερα απο την πρώτη αστοχία στα μεγέθη τους.

Είναι προφανές ότι οι ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση σέρνονται εδω και καιρό και ακολουθούν ύστερα απο τα προγράμματα των κεντρικών τραπεζών.

Απο την άλλη πλευρά, η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας είναι ο καθοριστικός παράγοντας ο οποίος θα δώσει και τον ρυθμό στις αγορές.

Η ελληνική αγορά μέσα σ αυτό το περιβάλλον είναι ευάλωτη παρόλο που βρίσκεται σε διαφορετική φάση. Πριν απο λίγο (ώρα 11:00) ο Γενικός Δέικτης βρισκόταν στις 849,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,40%.

Βουτιά 3,59% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,666 ευρώ. Πτώση 1,98% για την Alpha bank στα 1,686 ευρώ. Πτώση 2,5% για την Eurobank στα 0,858 ευρώ. Πτώση 2,28% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,91 ευρώ. Με πτώση 2,41% η ΕΧΑΕ στα 4,45 ευρώ. Με πτώση 0,71% η Μπέλα στα 16,71 ευρώ και πτώση 0,74% για τον Μυτιληναίο στα 9,40 ευρώ.

Κλείσιμο
Οι συναλλαγές ανήλθαν ήδη στα 5,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ είναι πακέτα σε ΜΟΗ και Eθνική. Οι τζίροι είναι αυξημένοι και φαίνεται ότι υπάρχουν ρευστοποιήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης