Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα σημάδια ύφεσης έριξαν τον Γενικό Δείκτη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα σημάδια ύφεσης έριξαν τον Γενικό Δείκτη

Βουτιά 0,80% μετά τα ανησυχητικά σημάδια ύφεσης στις ΗΠΑ - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 861,50 μονάδες χάνοντας 0,80%

xa
Πτώση 0,80% για την Αθήνα ωστόσο αυτή τη φορά η αιτία των απωλειών ήλθε από την μείωση της μεταποίησης στις ΗΠΑ, τα οποία κινήθηκαν στα χαμηλά επίπεδα της κρίσης. Η ελληνική αγορά επιχείρησε να αντιδράσει το μεσημέρι όταν περιορίστηκαν οι απώλειες, αλλά αργότερα όταν ξεκίνησε η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές τότε η εικόνα επιβαρύνθηκε και στην οδό Αθηνών.

Όπως δείχνουν, όμως, τα στοιχεία της λιανικής εστίασης στην Ευρώπη η εικόνα είναι χειρότερη και παράδειγμα της επιβράδυνσης είναι ότι, μια αγγλική εταιρεία η οποία θριάμβευε μέχρι τώρα λόγω των χαμηλών τιμών της ( GREGGS ), σήμερα είδε την μετοχή να χάνει πάνω από 11% μόλις ανακοίνωσε χαμηλότερες πωλήσεις απ' ότι είχε προβλέψει .

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 861,50 μονάδες χάνοντας 0,80%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έχασε 1,18% κλείνοντας στα 2,76 ευρώ. Πτώση 0,90% για την Eurobank στα 0,88 ευρώ. Βουτιά 3,31% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,978 ευρώ. Κέρδη 0,41% για την Alpha bank στα 1,72 ευρώ. Κέρδη 1,97% για την Ελλάκτωρ στα 1,866 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 56,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,9 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα σε τράπεζες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης