Με άνοδο έκλεισε το γ΄τρίμηνο στη Νέα Υόρκη

Με άνοδο έκλεισε το γ΄τρίμηνο στη Νέα Υόρκη

Στο 1,1% η άνοδος των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου

wall57
Με άνοδο έκλεισαν τη Δευτέρα, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του τρίτου τριμήνου του έτους, οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,36% στις 26.916,83 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε 0,75% υψηλότερα στις 7.999,34 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,50% στις 2.976,73 μονάδες.

O βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με μηνιαία κέρδη της τάξεως του 1%, ενώ κατέγραψε το τρίτο διαδοχικό θετικό τρίμηνο, όπως και ο S&P 500. O τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται περίπου 1% χαμηλότερα από την αρχή του μήνα και σημείωσε την πρώτη τριμηνιαία πτώση για το 2019.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν τρόπους να περιορίσουν τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, δημοσιογράφος του Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει έως και ενδεχόμενη διαγραφή κινεζικών εταιρειών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εμπορίου χαρακτήρισε το δημοσίευμα «fake news». «Αυτή την ιστορία που εμφανίστηκε στο Bloomberg τη διάβασα με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από την προσοχή με την οποία την έγραψαν», δήλωσε στο CNBC ο κ. Ναβάρο. «Πάνω από το μισό κομμάτι ήταν εντελώς ανακριβές ή απλά λάθος» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,93% στα 54,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 1,8% χαμηλότερα, στα 1.479,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Κλείσιμο
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0908 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,673%.

Η μετοχή της Merck σημείωσε άνοδο 1,53%, μια από τις μεγαλύτερες, από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Κέρδη 2,35% κατέγραψε η μετοχή της Apple στα 223,97 δολάρια.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης