«Φρένο» στην Wall Street έβαλαν οι πολιτικές εξελίξεις

«Φρένο» στην Wall Street έβαλαν οι πολιτικές εξελίξεις

Με απώλειες 0,30% έκλεισε ο Dow Jones - Πτώση στον τεχνολογικό κλάδο

wall207
Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, καθώς στους επενδυτές επικρατεί αβεβαιότητα, τόσο σε ότι αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας για τα εμπορικά θέματα, όσο και για τις εξελίξεις στο θέμα της έρευνας του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,30% στις 26.891,12 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 8.030,66 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 παρουσίασε στο κλέισιμο της συνεδρίασης την πιό συγκρατημένη πτώση κατά 0,24% στις 2.977,62 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις ΗΠΑ, καταγγελία πληροφοριοδότη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί τη δύναμή του για «να ζητήσει ανάμειξη» από ξένη χώρα στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Η καταγγελία συζητείται από την Επιτροπή, ενώ δημοσιεύτηκε αφότου ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας. Σε αυτή φέρεται να έχει ασκήσει πιέσεις στον τελευταίο για να ξεκινήσει επίσημη έρευνα στον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Ο πληροφοριοδότης τονίζει στην καταγγελία ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, αλλά ότι έχει λάβει πληροφορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, αμετάβλητη στο 2% παρέμεινε η τελική μέτρηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, μικρή άνοδο σημείωσε ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 3.000 και έφτασαν τις 213.000, τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Στα εμπορεύματα, το ααμερικανικό αργό πετρέλαιο παρουσίασε μικρή άνοδο 0,5% στα 56,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε οριακή κάμψη 0,02 στα 1.511,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0921 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου μειώθηκε κατά 3,5 μονάδες βάσης, στο 1,697%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης