Bloomberg: Έρχονται μεγαλύτερες μειώσεις τιμών στα iPhone

Bloomberg: Έρχονται μεγαλύτερες μειώσεις τιμών στα iPhone

Oι φθηνότερες τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες πωλήσεις αναφέρουν αναλυτές που μίλησαν στο πρακτορείο 

parousiastikan-ta-nea-iphone
Η Apple Inc. θα μπορούσε να προβεί σε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της μέσης τιμής πώλησης για τα νέα μοντέλα iPhone, καθώς οι καταναλωτές κλίνουν προς φθηνότερα μοντέλα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Deutsche Bank έγραψε ότι οι μέσες τιμές πώλησης για την κατηγορία – κλειδί βασικών προϊόντων της εταιρείας, θα μειώνονταν μεταξύ 4% και 6% στο οικονομικό έτος 2020, χάρη στη φθηνότερη τιμή του iPhone 11 – που ξεκινά από 699 δολάρια, σε σχέση με το iPhone XR του περασμένου έτους , η οποία ξεκίνησε στα $ 749 – μαζί με μειωμένες τιμές για τις προηγούμενες γενιές, όπως το iPhone 8 και το 8 Plus.

Ο αναλυτής Jeriel Ong εκτιμά ότι αυτά τα μοντέλα θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεων μονάδων iPhone τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Ong παρατήρησε ότι οι φθηνότερες τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υψηλότερες πωλήσεις , αν και «δεν έχουμε ακόμα αρκετά έντονη αίσθηση πως η τιμολόγηση, σε συνδυασμό με τα νέα σύνολα χαρακτηριστικών των νέων iPhones, θα επηρεάσει τη συνολική ζήτηση μονάδων».

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν σίγουρος εάν η πτώση των μέσων τιμών «μπορεί να αντισταθμιστεί επαρκώς από μια αντίστοιχη άνοδο κατά τα έτη». Η Deutsche Bank εκτιμά ως τιμή – στόχο της μετοχής της Apple τα 210 δολάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg , η Apple αναμένεται να παραδόσει σε διάφορους προορισμούς ανά τον κόσμο περί τα 182,7 εκατομμύρια iPhone σε όλο το 2020, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει μείωση κατά περίπου 1,1% σε ετήσια βάση. Η μέση τιμή πώλησης αναμένεται να είναι $ 759,85, σημειώνοντας ετήσια πτώση 2,3%.

Κλείσιμο
Το 2018, το iPhone αντιπροσώπευε πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων της Apple, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

Ο Piper Jaffray δημοσίευσε τη Δευτέρα ότι μια έρευνα από τους κατόχους και χρήστες iPhone έδειξε «περιορισμένο ενθουσιασμό» για τα μοντέλα που μόλις κυκλοφόρησαν, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να έχει οι εκδόσεις σε χαμηλότερες τιμές. Με δεδομένη την «υπόσχεση των συσκευών 5G στον ορίζοντα», οι χρήστες που αναβαθμίζουν τα iPhones τους επόμενους 12 μήνες είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου. Αυτό σημαίνει χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης (ASP) για τα iPhones φέτος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Olson.

Επίσης, η Rosenblatt Securities επεσήμανε ότι οι μειώσεις της ASP ήταν «η κύρια ανησυχία για τις πωλήσεις του iPhone φέτος».

Οι μετοχές της Apple μειώθηκαν κατά 0,37% την Τρίτη, σε σύγκριση με μείωση 0,84% του S & P 500.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης