Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αύξησε τα έσοδα στα λεωφορεία

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αύξησε τα έσοδα στα λεωφορεία

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια καταγράφηκε αύξηση (14,3%) στον κύκλο εργασιών της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες

e-ticekt-bus
Αύξηση κύκλου εργασιών κατέγραψε για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχή χρόνια πτώσης η εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), εξέλιξη που αποδίδεται στην υποχρεωτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα το 2018 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14,3% σε σχέση με το 2017 φτάνοντας τα 94,3 εκατ. ευρώ (από 82,5 εκατ. ευρώ).

Σε ετήσια βάση, μάλιστα, η αύξηση είναι μεγαλύτερη δεδομένου, όπως σημειώνει η Καθημερινή, η υποχρεωτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018.

Παρόμοια, αν όχι καλύτερη, εικόνα αναμένεται τις προσεχείς ημέρες και για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) καθώς σε αυτά υπάρχουν μπάρες που μειώνουν την δυνατότητα εισιτηριοδιαφυγής, αντίθετα με τα λεωφορεία που δεν διαθέτουν μπάρες.

Εντούτοις, όμως, ο ΟΣΥ παραμένει αφενός ζημιογόνος κυρίως επειδή έχει ανελαστικό κόστος λειτουργίας που ξεπερνάει τα 220 εκατ. ευρώ και αφετέρου βαριά «επιχορηγούμενη» από τον κρατικά προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα η κρατική επιχορήγηση έφτασε το 2018 τα 105,4 εκατ. ευρώ έναντι 147,3 εκατ. ευρώ το 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης