Πλακιωτάκης: Αυξάνεται κατά 45% ο ετήσιος προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές

Πλακιωτάκης: Αυξάνεται κατά 45% ο ετήσιος προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 45% φτάνοντας τα 130 εκατ. ευρώ έναντι 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

4879910
Σε μια πρωτοφανή για τα ακτοπλοϊκά χρονικά αλλά και ουσιαστική αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές προχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 45% φτάνοντας τα 130 εκατ. ευρώ έναντι 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, σε ερώτηση του newmoney.gr απάντησε ότι σχεδιάζει κίνητρα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για ναυπηγήσεις ακτοπλοϊκών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία: ο μέσος όρος ηλικίας του ακτοπλοϊκού στόλου είναι τα 28 έτη, άρα μακροπρόθεσμα θα προκύψουν προβλήματα αντικατάστασης των πλοίων. Είναι ζήτημα που θα εξεταστεί μακροπρόθεσμα σε συνεργασία με το υπ. Οικονομικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπ. Ναυτιλίας για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.

Ο ΥΝΑ επεσήμανε ότι πλέον δεν θα μιλάμε για επιδότηση άγονων γραμμών αλλά για χρηματοδότηση.

Η αλλαγή της πολιτικής για τις άγονες γραμμές γίνεται με απόφαση του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή στο υψηλότερο επίπεδο, σε συνέχεια της ειδικής σύσκεψης υπό το συντονισμό του Γραφείου Πρωθυπουργού και υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ και την καθοριστική συμβολή των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης