Η αναμονή για την Fed οδήγησε σε μικρή άνοδο την Wall Street

Η αναμονή για την Fed οδήγησε σε μικρή άνοδο την Wall Street

Οι δηλώσεις Τραμπ για τη Μέση Ανατολή και για την Κίνα ανέστρεψαν το αρνητικό κλίμα - Πτώση στο πετρέλαιο

wallst37-1280x901
Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed. Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν βιάζεται να απαντήσει στις επιθέσεις» αλλά και η πεποίθηση ότι ο Τραμπ θα πάει σύντομα σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα κατάφεραν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την πιθανότητα κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Οι ανοδικές τάσεις, πάντως, δεν ήταν ισχυρές λόγω της στάσης αναμονής που δείχνουν οι επενδυτές ενόψει των αναμενόμενων αποφάσεων της Fed για την πολιτική των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 27.110,80 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με μεγαλύτερη άνοδο στο +0,40% και στις 8.186,02 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,26% κλείνοντας στις 3.005,70 μονάδες.

Αύριο Τετάρτη, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια. Οι επενδυτές αναμένουν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων για δεύτερη φορά φέτος. Ωστόσο, το ποσοστό των επενδυτών που εκτιμούν ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα έχει ανέβει στο 34,2% από 7,7% πριν από μια εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,6% στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, τη μεγαλύτερη το τελευταίο έτος.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Κλείσιμο
Η αύξηση οφείλεται κυρίως στο άλμα που κατέγραψε η εξορυκτική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή αργού και φυσικού αερίου. Η εξορυκτική παραγωγή σημείωσε άλμα 1,4%, καλύπτοντας τη βουτιά 1,5% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε και η μεταποιητική παραγωγή τον Αύγουστο, καταγράφοντας άνοδο 0,5% μετά από πτώση 0,4% τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο διολίσθησε 6,10% στα 59,06 δολάρια το βαρέλι, μετά από άλμα 14,7% που σημείωσε τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για απότομη πτώση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία, μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco. Ο χρυσός διολίσθησε κατά 0,09% στα 1.510,00 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1074 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,808%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης