Κριστίν Λαγκάρντ: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της στην προεδρία της ΕΚΤ

Κριστίν Λαγκάρντ: Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της στην προεδρία της ΕΚΤ

Η τέως επικεφαλής του ΔΝΤ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – Αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου

21572008
Στην έγκριση του διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατά τη διαδικασία, υπέρ της τέως επικεφαλής του ΔΝΤ ψήφισαν 394 ευρωβουλευτές, έναντι 206 που ψήφισαν κατά.

Η Λαγκάρντ αναμένεται ότι θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΚΤ. Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, η Σύνοδος Κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται ότι θα δώσει και την τυπική έγκριση για τον διορισμό της για οκταετή θητεία, ούτως ώστε η νέα επικεφαλής να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Μάριο Ντράγκι, που θα έχει ολοκληρώσει τη θητεία του μία ημέρα πριν.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι εξαιρετική επιλογή και έχει την πλήρη υποστήριξή μου», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία απευθυνόμενος στην ολομέλεια ο κεντροδεξιός τσέχος ευρωβουλευτής Λούντεκ Νίντερμαγερ.

Η Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα, παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι σε θέση να υπογραμμίσει τη σημασία και άλλων (οικονομικών) πολιτικών, όχι μόνο της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Νίντερμαγερ.

Κλείσιμο
Ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς ψηφίσθηκε επίσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με 379 ψήφους υπέρ, 230 κατά και 69 αποχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης