Η κρίση στη Μέση Ανατολή γύρισε αρνητικά τη Wall Street

Η κρίση στη Μέση Ανατολή γύρισε αρνητικά τη Wall Street

 Ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από την άνοδο του πετρελαίου

wallstr
Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών ότι η απότομη άνοδος στις τιμές του πετρελαίου μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,61% στις 27.052,26 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε 0,28% χαμηλότερα στις 8.153,54 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 στο κλείσμο παρουσίασεπτώση 0,31% στις 2.997,96 μονάδες.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο πραγματοποίησε άλμα 13,00% στα 61,98 δολάρια το βαρέλι, δυο ημέρες μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Η επίθεση επηρεάζει άμεσα τη μισή πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας, με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα η παραγωγή.

Το πετρέλαιο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο, αλλά περιόρισε το άλμα του μετά την απόφαση του Τραμπ για χρήση των αποθεμάτων εκτάκτου ανάγκης της χώρας, για να σταθεροποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,44% στα 1.506,10 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες ενισχύουν την απήχηση των ασφαλών επενδυτικών καταφυγιών.

Κλείσιμο
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε ισχυρή άνοδο έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0999 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε 5,2 μονάδες βάσης στο 1,847%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors έκλεισε με πτώση 4,20%. Το συνδικάτο των εργαζόμενων στην αυτοκινητοβιομηχανία United Auto Workers (UAW) κάλεσε περίπου 48.000 εργαζόμενους στην εταιρεία General Motors σε απεργία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Βουτιά 3% , περίπου, κατέγραψαν οι μετοχές των JetBlue Airways και των United Airlines, ενώ η American Airlines διολίσθησε 7,28%.

Η Devon Energy έκλεισε στο +12,21% πάνω από 12%, ενώ η Marathon Oil έκλεισε κατά 11,57% υψηλότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης