Πώς θα κερδίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές από τις επιθέσεις στην Aramco

Πώς θα κερδίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές από τις επιθέσεις στην Aramco

Κερδισμένα θα είναι τα μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενόπλοια, τα VLCC, άνω των 300.000 τόνων - Πόσα από αυτά κατέχουν οι Έλληνες εφοπλιστές

Δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε στον Σαρωνικό: Σώοι οι επιβαίνοντες
Η επίθεση σε δύο εγκαταστάσεις του σαουδαραβικού κρατικού πετρελαϊκού κολοσσού Aramco στις επαρχίες Αμπκάικ και Χουράις το πρωί του Σαββάτου από 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έχει ως αποτέλεσμα εκτός από την πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια εκτίναξη της τιμής του Brent το πρωί της Δευτέρας (16/9/2019) και την άνοδο των ναύλων για τα δεξαμενόπλοια.

Όπως επεσήμαναν στο newmoney.gr στελέχη διεθνών ναυλομεσιτικών οίκων, η άνοδος της ναυλαγοράς θα οφείλεται μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ήτοι το 50% της σαουδαραβικής και το 5% της παγκόσμιας παραγωγής. την προσωρινή αναστολή της παραγωγής στις εγκαταστάσεις στο Αμπκάικ και στο Χουράις».

Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, η αναστολή λειτουργίας των δύο μονάδων αναμένεται να είναι προσωρινή όμως «κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε».

«Οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco βραχυπρόθεσμα θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου. Οι χώρες που προμηθεύονται τον μαύρο χρυσό θα φροντίσουν να κάνουν secure- να διασφαλίσουν τα αποθέματά τους για κάθε ενδεχόμενο» επισημαίνουν στο NM στελέχη των ναυλομεσιτικών οίκων.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης