Χρηματιστήριο: «Απτόητη» η Αθήνα από τις διεθνείς αναταράξεις - Άνοδος 1,28%

Χρηματιστήριο: «Απτόητη» η Αθήνα από τις διεθνείς αναταράξεις - Άνοδος 1,28%

Εν μέσω μιας απρόβλεπτης καταιγίδας καθώς η Aramco μετρά για το 5% της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά διακινώντας μάλιστα 17 εκατ. ευρώ περισσότερα κεφάλαια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις

4715016
«Κόντρα» στην πτώση και την πετρελαϊκή κρίση κινήθηκε η Αθήνα πραγματοποιώντας και ένα μίνι ράλι με Τράπεζες και διυλιστήρια.

Ενώ όλη η Ευρώπη σημείωνε απώλειες όπως και οι ΗΠΑ καθώς το αργό σκαρφάλωσε στα 66 δολάρια, η ελληνική αγορά αγνόησε τα πάντα και έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 867,94 μονάδες.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι, η Ελλάδα έκανε αίτηση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ,εξέλιξη που σημαίνει πως ξεκινά η διαδικασία για την αξιολόγηση από τους οίκους, αλλά και για την επενδυτική βαθμίδα.

Όπως θα δούμε, η αγορά ήδη προεξοφλεί θετικά την έξοδο στις αγορές από ελληνικές εταιρείες.
Εν μέσω μιας απρόβλεπτης καταιγίδας καθώς η Aramco μετρά για το 5% της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά διακινώντας μάλιστα 17 εκατ,. ευρώ περισσότερα κεφάλαια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στηρίγματα της αγοράς η Motor Oil η οποία έκλεισε με άνοδο 5,49% στα 21,52 ευρώ και η Alpha bank στα 1,719 ευρώ, με άνοδο 3,55%.

Η τελευταία όπως ήδη έχει γράψει το Newmoney.gr θα προχωρήσει σε έκδοση Τier II με επιτόκιο κάτω απο 5,8% ενω πληροφορίες υπάρχουν για έξοδο στις αγορές και της Motor Oil και των EΛ.ΠΕ.

Κέρδη 1,21% για την Eurobank στα 0,835 ευρώ – μετοχή η οποία διακίνησε και 6 εκατ. μετοχές σε πακέτα σε τιμές 0,8325 και 0,835 ευρώ.

Με άνοδο 3,.37% ο Τιτάνας στα 19 ευρώ , με κέρδη 2,85% η Γεκ – Τέρνα στα 6,5 ευρώ. Πάνω απο 1,7% τα κέρδη σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 9,95 ευρώ και 12,58 ευρώ αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης