Χρηματιστήριο: «Απτόητη» η Αθήνα από τις διεθνείς αναταράξεις - Άνοδος 1,28%

4715016

Εν μέσω μιας απρόβλεπτης καταιγίδας καθώς η Aramco μετρά για το 5% της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά διακινώντας μάλιστα 17 εκατ. ευρώ περισσότερα κεφάλαια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις

«Κόντρα» στην πτώση και την πετρελαϊκή κρίση κινήθηκε η Αθήνα πραγματοποιώντας και ένα μίνι ράλι με Τράπεζες και διυλιστήρια.

Ενώ όλη η Ευρώπη σημείωνε απώλειες όπως και οι ΗΠΑ καθώς το αργό σκαρφάλωσε στα 66 δολάρια, η ελληνική αγορά αγνόησε τα πάντα και έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 867,94 μονάδες.

Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι, η Ελλάδα έκανε αίτηση της αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ,εξέλιξη που σημαίνει πως ξεκινά η διαδικασία για την αξιολόγηση από τους οίκους, αλλά και για την επενδυτική βαθμίδα.

Όπως θα δούμε, η αγορά ήδη προεξοφλεί θετικά την έξοδο στις αγορές από ελληνικές εταιρείες.
Εν μέσω μιας απρόβλεπτης καταιγίδας καθώς η Aramco μετρά για το 5% της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου, η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά διακινώντας μάλιστα 17 εκατ,. ευρώ περισσότερα κεφάλαια από τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στηρίγματα της αγοράς η Motor Oil η οποία έκλεισε με άνοδο 5,49% στα 21,52 ευρώ και η Alpha bank στα 1,719 ευρώ, με άνοδο 3,55%.

Η τελευταία όπως ήδη έχει γράψει το Newmoney.gr θα προχωρήσει σε έκδοση Τier II με επιτόκιο κάτω απο 5,8% ενω πληροφορίες υπάρχουν για έξοδο στις αγορές και της Motor Oil και των EΛ.ΠΕ.

Κέρδη 1,21% για την Eurobank στα 0,835 ευρώ – μετοχή η οποία διακίνησε και 6 εκατ. μετοχές σε πακέτα σε τιμές 0,8325 και 0,835 ευρώ.

Με άνοδο 3,.37% ο Τιτάνας στα 19 ευρώ , με κέρδη 2,85% η Γεκ – Τέρνα στα 6,5 ευρώ. Πάνω απο 1,7% τα κέρδη σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ στα 9,95 ευρώ και 12,58 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgieva_staikouras

«Ο κ. Σταϊκούρας με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών