Παρατείνεται έως το τέλος Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Παρατείνεται έως το τέλος Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ

aerodromio-eleftherios-venizelos-panoramiki
Παρατείνεται έως τις 29 Οκτωβρίου 2019 η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 30% της εταιρείας "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ".

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 30% των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχει ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ από τις 28 Ιουνίου, με βάση τη σχετική μεταμνημονιακή δέσμευση που έχει αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε χθες να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου εφέτος. Η παράταση δίδεται για να επιλυθεί το πρόβλημα με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος, αντί για τρεις θέσεις σήμερα.

Ως σίγουροι υποψήφιοι στον διαγωνισμό θεωρούνται η AviAlliance, που ελέγχεται από τον καναδικό όμιλο PSP (ελέγχει 40% του μετοχικού κεφαλαίου του «Ελευθέριος Βενιζέλος»), και ο όμιλος Κοπελούζου (κατέχει 5% στο αεροδρόμιο).

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει άμεση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αλλά μόνο έμμεση: 30% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και 25% μέσω του Υπερταμείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης