ΔΝΤ: Πάντα υποστηρίζαμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% φρέναρε την ανάκαμψη της Ελλάδας

ΔΝΤ: Πάντα υποστηρίζαμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% φρέναρε την ανάκαμψη της Ελλάδας

Στις 23 Σεπτεμβρίου πιάνουν δουλειά στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου για την ετήσια έκθεσή τους για τη χώρα μας

gerry_rice
«Πάντα υποστηρίζαμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι φιλόδοξο και ότι οι υψηλοί στόχοι έχουν φρενάρει την ανάκαμψη της Ελλάδας». Την επισήμανση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού, υπό τον Πίτερ Ντόλμαν, θα πιάσουν δουλειά στην Αθήνα, για να συντάξουν την ετήσια έκθεσή τους, τη μεθεπόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή παράλληλα με τους τεχνοκράτες των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Έχουμε υποστηρίξει την ανάγκη χαμηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος στο παρελθόν. Το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι να εφαρμόσει αξιόπιστες πολιτικές, συμβατές με την υψηλότερη ανάπτυξη για όλους» προσέθεσε ο κ. Ράις, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της τέως επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσας προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά υψηλός και θα έπρεπε να μην ξεπερνά το 1,5%-2% του ΑΕΠ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε επίσης για τα μέτρα και τις φοροελαφρύνσεις που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα εξεταστούν προσεκτικά στο πλαίσιο των συζητήσεων για την έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα μας, με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του.

Η έκθεση αυτή επρόκειτο να προετοιμαστεί τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω των πρόωρων εθνικών εκλογών. Πλέον, οι επαφές των στελεχών του ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση και θεσμικούς φορείς θα γίνουν παράλληλα με την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης