Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

Ξεπέρασε το επίπεδο των 27.000 μονάδων ο Dow Jones - Ράλι για τις εταιρείες τεχνολογίας

nyse11
Με άνοδο έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει στο κλείσιμο κέρδη 0,85%, στις 27.137,04 μονάδες. Πρόκειται για την έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον δείκτη, η οποία και τον επανέφερε στα επίπεδα του περασμένου Ιουλίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικές τάσεις, οι οποίες διατηρήθηκαν και έγιναν πιό έντονες μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα εξαιρέσει αμερικανικά προϊόντα από την επιβολή δασμών.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,06%, στις 8.169,68 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,72%, στις 3.000,93 μονάδες.

Η ανοδική πορεία του Nasdaq, μετά τις τελευταίες απώλειες των τεχνολογικών εταιρειών, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της τιμής της μετοχής της Apple, η οποία έκλεισε με άνοδο 3,18%, μετά την χθεσινή παρουσίαση των τριών νέων iPhone, του ανανεωμένου iPad και των συνδρομητικών υπηρεσιών της.

Στο θέμα της εμπορικής διαμάχης, η Κίνα ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου αναστέλλει για ένα χρόνο τους δασμούς σε δεκαέξι τύπους αμερικανικών εξαγωγών, που ήταν αντίποινα στους αμερικανικούς φόρους.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται κάποια φάρμακα κατά του καρκίνου, ορυκτέλαια και κάποια χημικά, τα οποία η Κίνα ούτως ή άλλως δεν παράγει η ίδια ή δεν μπορεί εύκολα να τα αγοράσει από άλλες χώρες.

Κλείσιμο
Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, σε μηνιαία βάση. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της διατροφής και της ενέργειας, ο πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Σε ετήσια βάση, ενισχύθηκε 1,8% -υψηλότερα από το 1,7% του Ιουλίου. Ωστόσο, η ετήσια μέτρηση είχε φτάσει σε υψηλό επτά ετών (3,4%) το περσινό καλοκαίρι.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 2,44% στα 56,00 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,31% στα 1.503,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε άνοδο άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,101 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε κατά 4,3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,745%.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης