Κορκίδης: Με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο δίνονται κίνητρα για επενδύσεις

Κορκίδης: Με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο δίνονται κίνητρα για επενδύσεις

«Ξεκάθαρα το νέο νομοσχέδιο απλουστεύει τις διαδικασίες τόσο για τη σύσταση όσο και την αδειοδότηση λειτουργίας των επιχειρήσεων» τόνισε 

korkidis
Ισχυρή ώθηση θα δώσει στην επιχειρηματικότητα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου προωθεί ένα νέο μοντέλο που θα δώσει ισχυρή ώθηση στο επιχειρείν του τόπου μας. Δίνει ειδικά κίνητρα για αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και διευκόλυνσης των ιδιωτικών επενδύσεων σε δημόσια ακίνητα. Ξεκάθαρα απλουστεύει τις διαδικασίες τόσο για τη σύσταση όσο και την αδειοδότηση λειτουργίας των επιχειρήσεων. Προβλέπει την ίδια διαδικασία ελέγχου των δημοσιευμένων στοιχείων στο ΓΕ.ΜΗ. για όλους τους τύπους εταιρειών, την επιτάχυνση της αξιολόγησης των επενδυτικών φακέλων και την ευκολότερη εγκατάσταση των επιχειρήσεων εντός σύγχρονων επιχειρηματικών πάρκων»

«Το Ε.Β.Ε.Π. έχει διαβεβαιώσει ότι διαθέτει την οργάνωση και είναι στη διάθεση του υπουργού να συνδράμει με τις υπηρεσίες του στο επενδυτικό προσκλητήριο με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την απασχόληση. Τα επιμελητήρια είναι εδώ για να αξιοποιηθούν κατάλληλα», πρόσθεσεακόμη

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που θα τεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και θα κατατεθεί εν συνεχεία στη Βουλήε το νομοσχέδιο αυτό επιτυγχάνεται η απλούστευση των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων (εκκρεμεί η έκδοση του ΠΔ για τους περιβαλλοντικούς αξιολογητές), ενώ ακολουθείται σαν γενικός κανόνας πρώτα να ξεκινούν τη λειτουργία τους οι επιχειρήσεις και στη συνέχεια να διενεργείται εκ των υστέρων ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, με σκοπό την αποφυγή χρονοτριβής και άσκοπων καθυστερήσεων. Στόχος είναι η μείωση των διοικητικών βαρών ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης