Η Hard Rock επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για το Ελληνικό

Η Hard Rock επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για το Ελληνικό

H αξία της επένδυσης εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, τόσο από ξένες όσο και από ελληνικές τράπεζες

eliniko
Επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, η Hard Rock International (HRI), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HRI Τζιμ Aλεν σε συνέντευξη τύπου στο Hard Rock Café- που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας- ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρείας να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για το Ελληνικό.

Όπως ανέφερε, η αξία της επένδυσης εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, τόσο από ξένες όσο και από ελληνικές τράπεζες, καθώς ο όμιλος απολαμβάνει υψηλή βαθμολογία από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, Moody’s και Fitch.

Ο Τζιμ Άλεν διευρκίνησε ότι ο όμιλος έχει τεράστια εμπειρία στον κλάδο της ψυχαγωγίας, εκφράζοντας την πρόθεσή του να δημιουργήσει κάτι μοναδικό για την Αθήνα, καθώς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «είναι ευκαιρία να φέρουμε εδώ και το δικό μας expertise». Άλλωστε, η πρόθεσή του κ. Αλεν είναι να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου. Εξάλλου, αυτός είναι ο τομέας εξειδίκευσης της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο Τζιμ 'Αλεν πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του πρωθυπουργού και αρμόδιους υπουργούς, ενώ στη συνέντευξη τύπου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι «τρέχουν τη διαδικασία». Όπως ανέφερε η επένδυση εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις οικοδομικές εργασίες και περίπου 1.600 στις εγκαταστάσεις ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 20 - 26 μηνών.

Εκτός όλων των άλλων, ήταν μία διαφορετική συνέντευξη τύπου από τις συνηθισμένες. Μουσική, εδέσματα, βίντεο που παρέπεμπαν σε μουσικά βίντεο κλιπ, δώρα, αλλά και μία έκπληξη που έδωσε το στίγμα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Υπό τους ρυθμούς της Άρνησης του Μίκη Θεοδωράκη με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση, παρουσιάστηκαν στο κοινό δύο νέα συλλεκτικά ενθύμια για τη συλλογή της Hard Rock. Ο Μίκης Θεοδωράκης δώρισε στην επιχειρηματικό όμιλο μια χειρόγραφη παρτιτούρα του από ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του, «Την 'Αρνηση», το οποίο μελποιήθηκε το 1960 στο Παρίσι, σε ποίηση του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη. Η πρώτη ηχογράφηση έγινε το 1962 με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, η οικογένεια του οποίου προσέφερε στη Hard Rock International το αγαπημένο του κομπολόι .Εξάλλου, η ηγεσία της Hard Rock διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι σκοπεύει να «εντάξει την Ελλάδα, τον πολιτισμό και το ιδιαίτερο τοπίο της» σε κάθε πτυχή του πρέτζεκτ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης