Στην ελίτ της διεθνούς αγοράς πολυτελούς κατοικίας η Ελλάδα

Στην ελίτ της διεθνούς αγοράς πολυτελούς κατοικίας η Ελλάδα

Η Marriott ξεκίνησε από φέτος την ενοικίαση πολυτελών βιλών σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο

mariot-n1
Στην παγκόσμια ελίτ της αγοράς πολυτελούς κατοικίας βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, με τον διεθνή ξενοδοχειακό κολοσσό της Marriott να εισέρχεται από το φετινό καλοκαίρι στην ενοικίαση πολυτελών βιλών και στη χώρα μας, όπου ήδη έχουν επενδύσει -ειδικά την τελευταία διετία- άλλοι επώνυμοι παίκτες, κυρίως από τον χώρο της παροχής υπηρεσιών ακινήτων.

Η έλευση της Marriott μέσω της Homes & Villas by Marriott International, η οποία διαθέτει ήδη τα πρώτα ακίνητα στους δύο premium προορισμούς της Ελλάδας, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά και την ανερχόμενη Πάρο, επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χώρα μας όσον αφορά στη μίσθωση πολυτελών βιλών, μία αγορά η οποία, δεδομένης της αυξημένης ζήτησης, αναπτύσσεται συνολικά τα τελευταία χρόνια ως επενδυτικό προϊόν στη Μεσόγειο.

Μάλιστα σχετικές έρευνες (βλ. Αlgean Property) τοποθετούν τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στις δύο πρώτες θέσεις στη Μεσόγειο, προσφέροντας τις υψηλότερες ακαθάριστες αποδόσεις με 8,5% και 6,4% αντίστοιχα σε σύνολο 30 προορισμών, μεταξύ των οποίων η Μαρμπέγια (4%), η Ιμπιζα (3,9%), οι τουρκικές ακτές (3,8%), το Σεν Τροπέ (3,8%), οι Κάννες (3,1%), το Κάπρι (3,1%), ακόμη και η Αθηναϊκή Ριβιέρα (3,4%) κ.ά.

Στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών εξάλλου έχει εισέλθει εδώ και λίγο καιρό και η γνωστή πλατφόρμα Airbnb, η οποία ήδη από τον Ιούνιο έχει βγάλει στον αέρα το νέο Airbnb Luxe, «την εμπειρία πολυτελούς διαμονής», όπως την ονομάζει, με καταλύματα που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τα 15.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Μέχρι στιγμής, τα σπίτια 5 αστέρων που προσφέρονται προς ενοικίαση μέσα από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα βραχυπρόθεσμων τουριστικών μισθώσεων δεν περιλαμβάνουν την Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου οι πρώτες προσθήκες στις Κυκλάδες, που ούτως ή άλλως είναι από τις πιο δυνατές αγορές για την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης