Χρηματιστήριο Αθηνών: Ξέσπασμα με άνοδο άνω του 4,5%

Hrimatistirio

Γιατί επανήλθαν οι αγοραστές - «Δήλωση προθέσεων» για  την ελληνική αγορά 


Εύκολα και δίχως μεγάλους τζίρους οι αγοραστές πήραν τα ηνία σήμερα στην ελληνική αγορά προκαλώντας αντίδραση άνω των 4,5 μονάδων.

Ύστερα απο δεκαπέντε ημέρες συνεχούς συσσώρευσης η ελληνική αγορά εκτοξεύθηκε στις 828,23 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 4,57%. 

Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο έως 8% ύστερα απο τις συνεχείς ρευστοποιήσεις, ενω αντίδραση βγαίνει και σε μετοχές ξένων χαρτοφυλακίων, όπως η Μπέλα η μετοχή της οποίας καταγράφει άνοδο 5,27% στα 15,77 ευρώ. Άνοδος πάνω απο 5% για την Βιοχάλκο και την Lamda.

Με κέρδη 4% η Aegean στα 8,03 ευρώ , 4,29% η ΔΕΗ στα 2,526 ευρώ και 6,72% η Ελλάκτωρ στα 2,15 ευρώ μετά τα πακέτα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η αντίδραση, η οποία ήλθε ως ένα βαθμό καθυστερημένα στην ελληνική αγορά, αποδίδεται στις αγορές ξένων χαρτοφυλακίων που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα.

Οι αποτιμήσεις μετά απο 15 ημέρες πιέσεων ήταν χαμηλές και δεν δικαιολογούν την εικόνα ρευστοποιήσεων στην ελληνική αγορά.

Υπο το σημερινό διεθνές περιβάλλον η ελληνική αγορά διαθέτει προοπτικές καθώς εξέρχεται μετά απο μια δεκαετή κρίση. Οι αξίες στην Ελλάδα παραμένουν ακόμα χαμηλά ( λ.χ στα ακίνητα ), συνεπώς η ελληνική αγορά μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια που φεύγουν απο ξένες αγορές.

Τα ανωτέρω δεν σημαίνουν ότι η ελληνική αγορά θα παραμένει ανεπηρέαστη απο τα όσα συμβαίνουν διεθνώς, ειδικά στα χρηματιστήρια. Τα νέα, όμως, που έχει μπροστά της η ελληνική οικονομία (άρση των capital Controls, αναβαθμίσεις) μπορούν να φέρουν μια σταθεροποίηση η οποία θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ψυχολογίας στην ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Μπράβο στη κυβέρνηση!!!!

Προσοχη

Μη φυγετε απο τη πιστα.

kostasv

"Ύστερα από δεκαπέντε ημέρες συνεχούς συσσώρευσης η ελληνική αγορά ......" ΜΑΘΑΤΕ πριν από τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ για τον τραγικό Αύγουστο του χρηματιστηρίου; Όλα για να μη χαλάσουν την εικόνα της κυβέρνησης, αφού ό,τι καλό συμβαίνει στην αγορά είναι επίτευγμά της. Για τα αρνητικά απλά το ...βουλώνουμε.

QE

Συριζοερπετό, 10% κάτω είναι η Ευρώπη και η Αμερική τον Αύγουστo. Και η Γερμανία ίσως μπαίνει σε ύφεση.

Xaxaxa

Μόνο ο kostasv μπορεί να γράφει τέτοιες λαμακίες κάθε τρείς την ώρα !!!!!

dimitri

Αφού εσυ δεν έχεις μετοχές, τι τα θες;

επί Σύριζα η βάση είχε πέσει στις 500 μονάδες

Όπως φαίνεται εκτός από συριζοπαράνοια, εσύ έχεις και γεροντοάνοια. Έχεις παλαβιάσει εντελώς παππούλη..

trelokounelos

Εγώ περίμενα να είναι πρώτη είδηση.

Σοβαρά τώρα;

Είναι που οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην εκλογή Κούλη. Πτώση πάνω από 15% από τον Ιούλιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης