Times: Οι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα

Times: Οι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα

«Ανταποκρίνονται στην αυξημένη σταθερότητα που ακολούθησε την άνοδο στην εξουσία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στην Ελλάδα» γράφουν οι Times

corfu0
Για επιστροφή Βρετανών επενδυτών ακινήτων στην Ελλάδα κάνει λόγο σε δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Times σημειώνοντας ότι «μετά από μια δεκαετία οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, το ρεύμα έχει αλλάξει. Πώς αλλάζουν οι καιροί. Μετά από χρόνια σεναρίων για Grexit όταν φαινόταν σχεδόν σίγουρο ότι η προβληματική χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ, αυτό φαίνεται πιο πιθανό τώρα να συμβεί με την Μεγάλη Βρετανία».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ιδανική είναι - η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% από την έναρξη της κρίσης το 2009 και θα χρειαστούν χρόνια για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αλλά για την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί με σημάδια ανάπτυξης και οι επενδυτές επιστρέφουν με ανανεωμένο πάθος» συνεχίζει το άρθρο.

times-dimo
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Aylesford International «για τους Βρετανούς αγοραστές το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι βίλες, κυρίως σε νησιά».

Ο ίδιος προβλέπει ότι θα υπάρξει «έκρηξη» στις πωλήσεις ακινήτων αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι αρκετοί θα προχωρήσουν σε γρήγορες αποφάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Παρόμοια εικόνα όσον αφορά την Ελλάδα δίνει και ο ιδρυτής της εταιρείας Incognito Property που λέει ότι «οι αγοραστές ανταποκρίνονται στην αυξημένη σταθερότητα που ακολούθησε την άνοδο στην εξουσία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Κλείσιμο
Ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση πωλήσεων τον τελευταίο μήνα δύο ακινήτων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τον τελευταίο μήνα, «κάτι που προηγουμένως συνέβαινε κάθε 4-5 χρόνια».

«Οι Βρετανοί συνήθως έχουν προϋπολογισμό 500.000-700.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο οι αγοραστές είναι συνήθως συνταξιούχοι που ψάχνουν μικρά σπίτια με κήπους» καταλήγει το ρεπορτάζ των Times.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης