Χρηματιστήριο: Οι τρεις λόγοι για το ξεπούλημα στις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Οι τρεις λόγοι για το ξεπούλημα στις τράπεζες

Οι τράπεζες έχασαν σχεδόν όλα τα κέρδη απο την άνοδο που πραγματοποιήθηκε πριν απο τις εκλογές - Ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω απο 2,8% ενω οι τραπεζικές μετοχές έχουν απώλειες μέχρι 8%

stock_market_ptosi
Με άγριο ξεπούλημα τραπεζικών μετοχών συνεχίζει η Αθήνα καθώς ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω απο 2,8% ενω οι τραπεζικές μετοχές χάνουν έως 8%.
 Οι πιέσεις, οι οποίες συνεχίζουν επι δέκα ημέρες  προϊδεάζουν για άσχημες ειδήσεις και σήμερα δημοσιεύθηκαν ορισμένες πληροφορίες για απόρριψη της μείωσης των πλεονασμάτων στο 2,5% απο το Βερολίνο.

Οι Έλληνες επενδυτές, αλλά και οι ξένοι επενδυτές προβληματίζονται για την ελεύθερη πτώση των τραπεζών, ένα μήνα σχεδόν μετά την έλευση στην εξουσία, μιας κυβέρνησης πιο φιλικής  στην επιχειρηματικότητα. Με άλλα λόγια δεν βλέπουν ακόμα να αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό μια πρόοδος και άνοδος των τιμών με βάση  τις εξαγγελίες. Η άνοδος του Δείκτη έως 45% ήταν γρήγορη και τώρα εξαϋλώνεται.
Οι τράπεζες έχασαν σχεδόν όλα τα κέρδη απο την άνοδο που πραγματοποιήθηκε πριν απο τις εκλογές.    
Επίσης, αρχικά φαινόταν ότι, την κάθοδο του τελευταίου διαστήματος μεθόδευαν μόνο τα short funds, ωστόσο οι πωλητές στις τράπεζες δείχνουν ότι η τάση είναι γενικευμένη.

Οι τρεις λόγοι της πτώσης

Οι πιέσεις στις τράπεζες συνδέονται ως ένα βαθμό και με το άσχημο περιβάλλον των διεθνών αγορών ωστόσο η σημερινή κατάρρευση απέδειξε ότι η ελληνική αγορά συρρικνώνεται καθώς οι επενδυτές θέλουν να δουν να γίνονται πραγματικότητα τα όσα εξαγγέλθηκαν πριν απο τις εκλογές.

Κλείσιμο
Είναι βασικό να προσθέσει κανείς κάτι βασικό για όλες τις αγορές: όταν μια αγορά χάνει πάνω απο 10% μέσα σε λίγες ημέρες χάνει σε αξιοπιστία και οι επενδυτές αποχωρούν, όταν η αγορά δεν εμφανίζει καμμία αντίσταση.

Επιπλέον, η  μείωση των κόκκινων δανείων θα ξεκινήσει με την έγκριση των σχεδίων απο τον SSM στα τέλη του Σεπτεμβρίου ενω λίγες ημέρες πριν θα έχουν αρθεί οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι, η ελληνική αγορά κυριαρχείται απο τα ξένα hedge funds τα οποία αποχωρούν άτσαλα δίχως και να ενδιαφέρονται και τόσο για τις τιμές. Οι Έλληνες θεσμικοί απο την πλευρά τους δεν έχουν τις δυνάμεις να συγκρατήσουν την αγορά. Αν προσθέσουμε επίσης, έχουμε συντονισμένες πωλήσεις με μπιζάρισμα πωλήσεων απο τα short funds τότε είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι γιατι η ελληνική αγορά «ξεφούσκωσε» σε ανύποπτο χρόνο, όταν οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με τις διακοπές τους.           
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης