ΗΠΑ: Ανάκαμψη στη Wall Street - Ενίσχυση του Dow Jones μετά την ανησυχητική πτώση

ΗΠΑ: Ανάκαμψη στη Wall Street - Ενίσχυση του Dow Jones μετά την ανησυχητική πτώση

Η τόνωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο προήλθε από τα μέτρα σταθεροποίησης για το γουάν από την Κίνα - Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,21%

000_1J705Z
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η Wall Street, ανακάμποντας ύστερα από τις χθεσινές απώλειες - τις μεγαλύτερες του 2019 - με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 26.000 μονάδες.

Η τόνωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο προήλθε από τα μέτρα σταθεροποίησης για το γουάν από την Κίνα, μετά το sell off των αγορών που προκάλεσε η κίνηση του Πεκίνου να υποτιμήσει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία το κινεζικό νόμισμα κάτω από το επίπεδο του 7 προς 1 έναντι του δολαρίου.

Τα μέτρα της Κίνας κατεύνασαν τις ανησυχίες των αγορών ότι η αγορά συναλλάγματος μπορεί να εμπλακεί στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

Συγκεκριμένα:

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,21%, ή 311,78 μονάδες, κλείνοντας στις 26.029,52 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 7.833,27 μονάδες, ενισχυμένος κατά 107,23 μονάδες ή +1,39%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.881,77 μονάδες, κερδίζοντας 37,03 μονάδες ή +1,3%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τερμάτισε την εκεχειρία στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα την περασμένη Πέμπτη, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να επιβάλλει δασμούς σχεδόν στο σύνολο των εισαγωγών από την Κίνα από 1ης Σεπτεμβρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το γιουάν υποχώρησε, ξεπερνώντας το συμβολικό όριο των 7 γιουάν ανά δολάριο καθώς οι κινέζικες αρχές επέτρεψαν στην ισοτιμία του να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα το Πεκίνο για «χειραγώγηση νομίσματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης