Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο λόγω Coca Cola και United Technologies

wall09

Θετικά συνέβαλε και η επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο

Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι τιμές των μετοχών ακολούθησαν θετική πορεία, λόγω των καλών αποτελεσμάτων τριμήνου της Coca Cola και της United Technologies.

Σημαντικό ρόλο στο «στήσιμο» του θετικού σκηνικού διαδραμάτισαν ακόμη η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Τραμπ και Δημοκρατικών για τον διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους, έτσι ώστε να αποφευχθεί νέα παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, αλλά και η επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για τα εμπορικά θέματα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,65% στις 27.349,19 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 8.251,40 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε στο κλέισιμο κατά 0,68% , για να βρεθεί πάλι πάνω από το όριο των 3.000 μονάδων και συγκεκριμένα στις 3.005,47 μονάδες.

H Coca-Cola ανακοίνωσε ότι αναμένει οργανική ανάπτυξη εσόδων κατά 5% όλο το 2019, υψηλότερα από το 4% της προηγούμενης εκτίμησής της. Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, η αύξηση πωλήσεων του κλασικού αναψυκτικού Coca-Cola και της zero εκδοχής του κατά 4% βοήθησαν τα καθαρά έσοδα να αυξηθούν κατά 6,1%, στα $10 δισ., ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στην Coca-Cola ενισχύθηκαν κατά 12,6%, στα $2,61 δισ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας παρασκευής ποτών του κόσμου πραγματοποίησε ράλι για να κλείσει στο +6,07%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2019 και 3,5% το 2020, χαμηλότερα κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου.

Πρόκειται για την τέταρτη υποβάθμιση των προβλέψεων από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, το Ταμείο περιέκοψε την πρόβλεψή του και για το παγκόσμιο εμπόριο κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 2,5% για το 2019. Το εμπόριο αναμένεται να ανακάμψει στο 3,7% το 2020, περίπου 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 1,19% στα 56,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολίσθησε κατά 0,65% στα 1.417,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1144 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώθηκε 3,5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,078%.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

olp-1

Αναμένεται να κατατεθεί αύριο ή τη Δευτέρα στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων - Οι πρόσθετες επενδύσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας

elliniko_main

Παρακάμφθηκε άλλο ένα εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, μετά την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την Πέμπτη - «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη

22
oaed_anergia

«Εάν δεν είχαμε την εκτόξευση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της “μαύρης” εργασίας και της φτηνής πλήρους απασχόλησης, η πραγματική ανεργία θα άγγιζε τα ποσοστά του 30%!!» αναφέρει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους

1
euro_xrima

Η Scope Ratings τονίζει ότι εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα παραμείνουν υπερβολικά υψηλά, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις δαπάνες που χρειάζονται για να καλύψουν το διαρκές επενδυτικό χάσμα της Ελλάδας