Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο λόγω Coca Cola και United Technologies

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο λόγω Coca Cola και United Technologies

Θετικά συνέβαλε και η επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ- Κίνας για το εμπόριο

wall09
Με άνοδο έκλεισαν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι τιμές των μετοχών ακολούθησαν θετική πορεία, λόγω των καλών αποτελεσμάτων τριμήνου της Coca Cola και της United Technologies.

Σημαντικό ρόλο στο «στήσιμο» του θετικού σκηνικού διαδραμάτισαν ακόμη η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Τραμπ και Δημοκρατικών για τον διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους, έτσι ώστε να αποφευχθεί νέα παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, αλλά και η επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας για τα εμπορικά θέματα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,65% στις 27.349,19 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 8.251,40 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε στο κλέισιμο κατά 0,68% , για να βρεθεί πάλι πάνω από το όριο των 3.000 μονάδων και συγκεκριμένα στις 3.005,47 μονάδες.

H Coca-Cola ανακοίνωσε ότι αναμένει οργανική ανάπτυξη εσόδων κατά 5% όλο το 2019, υψηλότερα από το 4% της προηγούμενης εκτίμησής της. Το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, η αύξηση πωλήσεων του κλασικού αναψυκτικού Coca-Cola και της zero εκδοχής του κατά 4% βοήθησαν τα καθαρά έσοδα να αυξηθούν κατά 6,1%, στα $10 δισ., ελαφρώς υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στην Coca-Cola ενισχύθηκαν κατά 12,6%, στα $2,61 δισ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας παρασκευής ποτών του κόσμου πραγματοποίησε ράλι για να κλείσει στο +6,07%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2019 και 3,5% το 2020, χαμηλότερα κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου.

Κλείσιμο
Πρόκειται για την τέταρτη υποβάθμιση των προβλέψεων από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, το Ταμείο περιέκοψε την πρόβλεψή του και για το παγκόσμιο εμπόριο κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 2,5% για το 2019. Το εμπόριο αναμένεται να ανακάμψει στο 3,7% το 2020, περίπου 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 1,19% στα 56,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολίσθησε κατά 0,65% στα 1.417,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1144 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώθηκε 3,5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,078%.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης