Ο Τραμπ ρίχνει τη Wall Street και στερεί το ρεκόρ από τον Dow Jones

Ο Τραμπ ρίχνει τη Wall Street και στερεί το ρεκόρ από τον Dow Jones

Οι δηλώσεις Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα όχι μόνο έριξαν τους δείκτες αλλά επισκίασαν και τα εταιρικά αποτελέσματα

eb0e198391ae45e6b3233a0eb3543548
Μπορεί να ξεκίνησε με ρεκόρ τη συνεδρίαση αλλά μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, ο δείκτης Dow Jones «πάλευε», μάταια, όπως αποδείχθηκε, να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο δείκτης έπεσε κατά 21 μονάδες αμέσως μετά την δήλωση του Τραμπ ότι οι δύο χώρες έχουν «πολύ δρόμο ακόμα» για τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλλουν επιπλέον δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 325 δισ. δολαρίων «αν το θελήσουμε».

Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης έπεσαν μετά τα σχόλια του Τραμπ κατά 0,4% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο Dow Jones αμφιταλαντεύονταν μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης μεταξύ απωλειών και στασιμότητας για να κλείσει τελικά με οριακές απώλειες κατά 0,09% στις 27.335 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34% στις 3.004 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,43% στις 8.222 μονάδες.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι τα σχόλια του Τραμπ έγιναν μετά τη συμφωνία των δύο κλιμακίων -των ΗΠΑ και της Κίνας- να αποκλιμακώσουν τις εμπορικές εντάσεις σε μια προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει δασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων η μία στην άλλη και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος έχει προκαλέσει ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

Το ερώτημα σύμφωνα με τους αναλυτές είναι το εάν η εμπορική αβεβαιότητα θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες και τις επενδύσεις τους αρκετά ώστε αυτό να έχει αντίκτυπο στα κέρδη τους.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο κατά 1%.

Τα αποτελέσματα του J.P. Morgan Chase υπερέβησαν επίσης τις εκτιμήσεις και η μετοχή της κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1%. Η Johnson & Johnson, ωστόσο, υποχώρησε κατά 1,5%, παρά το γεγονός ότι σημείωσε αύξηση κερδών κατά 42% το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης