Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πάνω από 378.500 στρέμματα οι πληγείσες εκτάσεις καλλιεργειών

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πάνω από 378.500 στρέμματα οι πληγείσες εκτάσεις καλλιεργειών

«Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε συνολική εικόνα των ζημιών στις καλλιέργειες» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης

disastermain1
Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες σε όλες τις πληγείσες, από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, πληγείσες περιοχές υπάρχουν στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Πέλλας και Ημαθίας.

Η έκταση σε στρέμματα των πληγεισών περιοχών ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στα 378.500.

«Έως τη Δευτέρα θα υπάρχει μια συνολικότερη εικόνα της ζημιάς στις καλλιέργειες και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις με τις δηλώσεις των πληγέντων ώστε να προχωρήσει ο καθορισμός των αποζημιώσεων και της πληρωμής» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, προσέθεσε, για μια ακόμη φορά, ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής», διευκρινίζοντας ότι «η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται κάποιον χρόνο, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ενώ κατέληξε τονίζοντας: «Συμπεριφερθήκαμε σαν να είναι όλες οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης