Μπλόκο στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Αττικής-Κρήτης

Μπλόκο στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση Αττικής-Κρήτης

Aπό Euroasia Interconnector

kalodia-dei-500
Tην αναστολή του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection ΑΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, αποφάσισε στις 28 Ιουνίου, η αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών (ΑΕΠΠ).

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προσφυγής που κατέθεσε κατά του διαγωνισμού η Εuroasia Interconnector, φορέας υλοποίησης του PCI 3.10.3 Κρήτη Αττική επικαλούμενη μεταξύ άλλων ότι η Αριάδνη ενεργεί βάσει αποφάσεων της ΡΑΕ που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αναστολή του διαγωνισμού ισχύει μέχρι την οριστική απόφαση της ΑΕΠΠ.

Τι λένε από την εταιρεία «Αριάδνη Interconnection» για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων περί πιθανολογούμενης εμπλοκής στους διαγωνισμούς για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής συνεπεία της  προσφυγής που κατέθεσε η  εταιρεία «Euroasia Interconnector» στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ)  για τον διαγωνισμό για τους Σταθμούς Μετατροπής, κύκλοι της «Αριάδνης Interconnection”, της θυγατρικής εταιρείας ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο διευκρινίζουν τα εξής:

Η προσφυγή της «Euroasia Interconnector»  δεν θα έχει καμία επίπτωση στους διαγωνισμούς.  Ουσιαστικά, δίνεται παράταση -ως είθισται- προκειμένου να μελετηθεί η οποιαδήποτε προσφυγή.

Η  «Euroasia Interconnector» δεν πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια και για το λόγο αυτό η ευδοκίμηση της προσφυγής της  ενώπιον της ΑΕΠΠ δεν θεωρείται πιθανή.  Επομένως, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη των διαγωνισμών για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που συνεχίζονται κανονικά. Κύκλοι της «Αριάδνης» δηλώνουν βέβαιοι ότι το δημόσιο συμφέρον θα προασπιστεί, με την  απόρριψη της προσφυγής.  

Επιπλέον, ακόμα και αυτή η ολιγοήμερη παράταση, καθυστερεί εκ νέου, ένα έργο μεγάλης σημασίας για τη χώρα και κομβικό για την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης. Πρόκειται για την ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια του Euroasia Interconnector να αποτρέψει αυτό το μείζον έργο υποδομής για τη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης