Αντίστροφη μέτρηση για την 2η δωρεάν ημερίδα του #GrowYourBusiness – Meet The Experts στην Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την 2η δωρεάν ημερίδα του #GrowYourBusiness – Meet The Experts στην Αθήνα

Η μεγάλη πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μεταβολές που φέρνει στην αγορά και τα εργαλεία που θα βοηθήσουν όλους τους κλάδους του εμπορίου στην επιβίωσή τους

grow_cosmote
Αν και πέρασαν από τον ολετήρα της οικονομικής κρίσης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα στα δύσκολα. Είναι όμως αντιμέτωπες με μια μεγάλη πρόκληση της εποχής, που μπορεί να ορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιβίωση τους στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς: το λεγόμενο digital transformation ή αλλιώς ψηφιακός μετασχηματισμός του επιχειρείν.

Η πρόκληση είναι γοητευτική μεν, αλλά ταυτόχρονα τεράστια και καθοριστική για την επόμενη ημέρα όλων των κλάδων του εμπορίου. Οι αλλαγές που φέρνει σε καταναλωτές και αγορά είναι κομβικές και από αυτές και μας οδηγούν στο ερώτημα: Μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να ανταποκριθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά ή θα μείνουν προσκολλημένες σε παλαιά μοντέλα, που αργά ή γρήγορα θα εξαντλήσουν την όποια χρησιμότητά τους;

Σε αυτό το ερώτημα βρήκαν απαντήσεις 2.500 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο του #GrowYourBusiness – Meet The Experts, σε όλη την Ελλάδα. Η πετυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου από την COSMOTE έθεσε τις βάσεις για την οργάνωση του δεύτερου, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και έρχεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πρώτη ημερίδα του δεύτερου κύκλου #GrowYourBusiness - Meet The Experts, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, γνώρισε θερμή υποδοχή από το επιχειρηματικό κοινό, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες, από τους κλάδους του εμπορίου, των τροφίμων/ποτών, της λιανικής πώλησης και του τουρισμού. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και στις 28 Ιουνίου ακολουθεί η Αθήνα. Όπως και στον προηγούμενο κύκλο, η ημερίδα είναι εντελώς δωρεάν για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν πρόκειται για πελάτες COSMOTE ή όχι. 

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο Φαλάγγα - Marketing Director Enterprise & Business Customers, του Ομίλου ΟΤΕ  «To #GrowYourBusiness – Meet The Experts δίνει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να έρθουν σε επαφή με ‘ειδικούς’ από μεγάλες εταιρείες διάφορων κλάδων της αγοράς. Αλλά και με ανθρώπους, που έχουν πετύχει στον επιχειρηματικό κόσμο, οι οποίοι περιγράφουν τις δικές τους εμπειρίες στους συμμετέχοντες, μιλούν για τις νέες τάσεις της τεχνολογίας, καθώς και για τις πρακτικές που μπορούν να «απογειώσουν» την εμπειρία, ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη. Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να δώσουμε έμπνευση και ιδέες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελευθέρους επαγγελματίες, για την ανάπτυξή τους εν μέσω μιας τόσο απαιτητικής εποχής.

Η ημερίδα #GrowYourBusiness – Meet The Experts αποτελεί τη μετεξέλιξη των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων της περιόδου 2017- 2018. Στον πρώτο κύκλο πήγαμε σε 10 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και εκπαιδεύσαμε περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις στη χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο βαθμό ανταπόκρισης εκ μέρους του επιχειρηματικού κλάδου ο κ. Φαλάγγας σημειώνει ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η υιοθέτηση λύσεων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών τους και μειώνοντας, παράλληλα, τις λειτουργικές τους δαπάνες. Μικρές αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις χρειάζεται άμεσα να βρουν προηγμένες υπηρεσίες και λύσεις τεχνολογίας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, που θα τις βοηθήσουν να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν. Ξεκινώντας από βασικές λειτουργικές εφαρμογές, όπως είναι αυτή του τηλεφωνικού κέντρου ή ακόμη από υπηρεσίες video conference, που μπορούν να μειώσουν τα κόστη μεταφοράς των εργαζομένων, έως εφαρμογές που βοηθούν στην διαχείριση της ενέργειας, που αποτελεί βασικό κόστος για μια επιχείρηση, αλλά και τη διαχείριση στόλου οχημάτων, που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Επιπλέον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την εξωστρέφεια τους, δημιουργώντας μια ισχυρή online παρουσία, καθώς και να βελτιώσουν τους χρόνους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους, μέσα από σύγχρονες λύσεις όπως είναι τα chatbots βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους μαζί τους».

Προηγήθηκε η Θεσσαλονίκη. Σειρά έχει η Αθήνα. Ποιοι είναι οι επόμενοι σταθμοί του δωρεάν ημερίδων και ποιες οι διαφοροποιήσεις σε κάθε νέο προορισμό; «Σίγουρα, επόμενος προορισμός είναι η Αθήνα και θα ακολουθήσουν και άλλες ημερίδες σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα στην ίδια κατεύθυνση, με στόχο να φέρουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε επαφή με ανθρώπους που θα τις εμπνεύσουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα και τις προηγμένες δυνατότητες της τεχνολογίας» απαντά ο Marketing Director Enterprise & Business Customers, του Ομίλου ΟΤΕ και συμπληρώνει: «θέλουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους επιχειρηματίες μπορούμε και να βρεθούμε κοντά και στην περιφέρεια, μιας και εκεί η ανάγκη είναι ακόμη μεγαλύτερη. Όπως έγινε και πέρυσι, έτσι και φέτος, θα προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε όσες περισσότερες ελληνικές πόλεις γίνεται, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν δωρεάν στις ημερίδες. Παράλληλα, στο ανανεωμένο growyourbusiness.gr ανεβάζουμε χρήσιμο περιεχόμενο για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση των μικρών επιχειρήσεων για τις τάσεις της αγοράς».

#GrowYourBusiness – Meet The Experts, Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης