Φορολογική δήλωση: Πώς θα δείτε το φόρο που αναλογεί προτού υποβάλλετε το E-1

Φορολογική δήλωση: Πώς θα δείτε το φόρο που αναλογεί προτού υποβάλλετε το E-1

Ο φόρος που αναλογεί σε ενοίκια, μισθούς, συντάξεις και κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα

ypologismos-forou
Υπολογισμό του φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα από κάθε πηγή μπορεί να κάνει κάθε φορολογούμενος, με την ηλεκτρονική εφαρμογή του money-money.gr.

Η εφαρμογή υπολογίζει το φόρο που αντιστοιχεί σε εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Εάν από το φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά σας αφαιρέσετε την παρακράτηση ή την προκαταβολή φόρου που έχει γίνει μπορείτε να δείτε εάν θα έχετε επιστροφή φόρου ή εάν θα πληρώσετε φόρο.

Υπολογίστε το φόρο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων υπολογίζεται με ενιαία κλίμακα για εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στην κλίμακα αυτή, τα πρώτα 20.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος φορολογούνται με 22% , τα επόμενα 10.000 ευρώ (το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ) με 29%, τα επόμενα 10.000 ευρώ (το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ) με 37% και το υπερβάλλον ποσό (το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ) με 45%.

Με την ίδια κλίμακα, αλλά αυτοτελώς, φορολογούνται τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες.

Κλείσιμο
Για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και αγροτικές δραστηριότητες ασκούμενες από κατ’επάγγελμα αγρότες ισχύει ετήσια έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ η οποία κατοχυρώνεται πλέον μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και δηλωθεί δαπάνες για αγορές αγαθών και λήψη υπηρεσιών συνολικού ύψους 10% - 18,75% επί του ετησίου φορολογητέου εισοδήματος.

Αυτοτελώς, φορολογούνται και τα εισοδήματα από ακίνητα. Για τα εισοδήματα αυτά, ισχύει φορολογική κλίμακα με συντελεστές 15% για τα πρώτα 12.000 ευρώ, 35% για τα επόμενα 23.000 ευρώ (από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ του συνολικού ετησίου εισοδήματος) και 45% για το υπερβάλλον ποσό (πάνω από τα 35.000 ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης