Χρηματιστήριο: Άνοδος στις 850 μονάδες με «ατμομηχανή» την Πειραιώς

Χρηματιστήριο: Άνοδος στις 850 μονάδες με «ατμομηχανή» την Πειραιώς

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχωρούν την Πέμπτη και οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων

xrimatistirio
Ράλι στην μετοχή της Πειραιώς και άνοδο στο χρηματιστήριο προκάλεσε η προσφυγή της στις αγορές για το ομόλογο διαβάθμισης Tier ii.

Στα κέρδη ακολούθησαν και μια σειρά blue chips με αποτέλεσμα η αγορά να αγγίξει τις 850,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,79%.

Η προσφυγή στις αγορές αλλάζει τα δεδομένα στην Πειραιώς καθώς ολοκλήρωσε μια σειρά απο κινήσεις με τα αποτελέσματα, αλλά και την έκδοση ομολόγου. Η Πειραιώς ενισχύει την κεφαλαιακή της βάση και απερίσπαστη θα επικεντρωθεί στη μείωση των ΝPEs.

Μετά το μεσημέρι και αφού προηγήθηκε νευρικότητα, οι αγοραστές επικράτησαν, ενω όταν η Πειραιώς έδωσε στους ξένους οίκους την εντολή προσφυγής (mandate) στις αγορές ξεκίνησε το πάρτι».

Για δεύτερη ημέρα, η Βιοχάλκο σημειώνει κέρδη με 2,39% στα 3,86 ευρώ εν μέσω φημολογιών για την Χαλυβουργική και ανάληψης ενός έργου νέου αγωγού απο την Cenergy.

Κέρδη 2,24% για την Motor Oil στα 22,78 ευρώ. Κέρδη 2,02% για τον ΟΤΕ στα 12,61 ευρω και 1,58% για τον ΟΠΑΠ στα 9,955 ευρώ. Νέο υψηλό για τον Μυτιληναίο στα 10,34 ευρώ αλλά το κλείσιμο ήταν στα 10,07 ευρώ με 528 χιλ κομμάτια. Άνοδος 1,71% για την ΔΕΗ στα 2,136 ευρώ. Κέρδη 1,.20% για την Εθνική στα 2,449 ευρώ. Οριακή άνοδος για την Eurobank στα 0,8595 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha bank στα 1,685 ευρώ.

Κλείσιμο
Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 95,2 εκατ. ευρώ.

Ράλι στα ομόλογα

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχωρούν την Πέμπτη οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, αφού τόσο η ελληνική όσο και ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων καταγράφει ράλι. Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ακόρεστη «όρεξη» για τα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα, εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρούσε έως και 6 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφωνόταν στο 2,70%, το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.

Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έχει μειωθεί έως και 40%.




Ανάλογή είναι η εικόνα και στο ελληνικό 5ετές, η απόδοση του οποίου αποκλιμακώνεται έως και 3,66% και διαμορφώνεται στο 1,5% - επίσης νέο ιστορικό χαμηλό.

Bloomberg: Το καλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο

Οι κορυφαίες χρηματιστηριακές αποδόσεις του κόσμου φέτος προέρχονται από την Ελλάδα, τη χώρα που μόλις πριν από λίγο καιρό βγήκε από το μεγαλύτερο πρόγραμμα διάσωσης της ιστορίας, σημείωνε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

Οι ελληνικές μετοχές έχουν καταγράψει ράλι έως και 38% φέτος - περισσότερο από το διπλάσιο του δείκτη S&P 500 και πέντε φορές του δείκτη MSCI για τις αναδυόμενες αγορές. Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω κέρδη, ενισχυμένα από την πιθανή εκλογή του αρχηγού της αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης