Goldman Sachs: Λανθασμένη η εκτίμηση ότι η Fed θα μειώσει φέτος τα επιτόκια

Goldman Sachs: Λανθασμένη η εκτίμηση ότι η Fed θα μειώσει φέτος τα επιτόκια

«Αν και είναι οριακή εκτίμηση, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η FOMC θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο υπόλοιπο της χρονιάς» τόνισε ο Ίαν Χάτζιους, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας

gold123
Η αυξανόμενα δημοφιλής αντίληψη ότι η Fed θα προχωρήσει φέτος σε μειώσεις επιτοκίων είναι εσφαλμένη, προειδοποίησε τη Δευτέρα η Goldman Sachs.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Fed θα «δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της οικονομίας», το οποίο η αγορά ερμήνευσε ως σήμα για επικείμενη μείωση των επιτοκίων.

«Αν και είναι οριακή εκτίμηση, συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι η FOMC θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο υπόλοιπο της χρονιάς» τόνισε ο Ίαν Χάτζιους, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας σε σημείωμα τη Δευτέρα. «Κατά την άποψή μας, αυτό δεν ήταν ισχυρή ένδειξη επερχόμενης μείωσης, αλλά ήθελε απλώς να καθησυχάσει ότι η FOMC γνωρίζει τους κινδύνους από τον εμπορικό πόλεμο» επισήμανε σύμφωνα με το CNBC.

«Μια ομιλία του προέδρου η οποία θα επικεντρωνόταν σε μακροπρόθεσμα ζητήματα σε μια εποχή αυξημένης ανησυχίας για την εμπορική πολιτική μπορεί σε διαφορετική περίπτωση να φαινόταν ως “εκτός τόπου” σε κάποιους παράγοντες της αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Για περισσότερα οικονομικά νέα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης