Ευρωεκλογές: Μέχρι και τις συντάξεις Ιουνίου θα δώσουν νωρίτερα!

syntaksiouxoi_main01

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι συντάξεις του μήνα θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ την Παρασκευή 24 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν τις κάλπες!

Τελικά η αγωνία στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε. Δεν φτάνουν τα επίδοματα που μοιράζονται τις τελευταίες ημέρες, ούτε η βροχή τροπολογιών, τώρα μαθαίνουμε ότι θα δώσουν και τις συντάξεις Ιουνίου νωρίτερα!

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Δηλαδή οι συντάξεις θα δοθούν  στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ δύο ημέρες πριν τις κάλπες!

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
-Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Καθώς δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο (γίνεται συνήθως Χριστούγεννα ή Πάσχα), η κίνηση συνδέεται -εξόφθαλμα μάλιστα- με τις εκλογές. 

Είναι η πιο πρόσφατη σε μία σειρά κινήσεων της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα υπέρ της ενόψει της κάλπης. Αρχικά είχαμε την ψήφιση του νομοσχεδίου των 120 δόσεων και στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε και άλλες έξτρα «θετικές» ρυθμίσεις» που περιλαμβάνουν από ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης μέχρι βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού και τον ΕΝΦΙΑ. Οι διατάξεις προστέθηκαν σε νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου. Εως το μεσημέρι της Πέμπτης στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν 12 τροπολογίες!

Ειδικότερα:

- Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού

- Τροπολογία για 6μηνη παράταση της υποβολής δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού

- Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας (550 ευρώ ιατροδικαστής Α’, 500 ευρώ Β’, 450 ευρώ Γ’ και 400 ευρώ ιατροδικαστής Δ’)

- Ελεγκτική αποζημίωση 50 ευρώ ανα ημέρα και μέχρι 300 ευρώ το μήνα που μπορει να προσαυξηθεί κατά 20% στους επιθεωρητές ελεγκτές και εμπειρογνώμονες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

- Εφάπαξ χρηματικό ποσό και στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των Πανεπιστημίων και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2015 εως και 31.12.2016

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών

- Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών

- Τροπολογία για την Κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

- Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων.

- Τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα καταγράφεται και ανάλογος καταιγισμός βουλευτικών τροπολογιών, τις οποίες όμως είναι άγνωστο αν θα κάνουν δεκτές τα επισπεύδοντα Υπουργεία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Θεμης

Μα τόση λύσσα πια για να κρατηθούν στην εξουσία!!!! Γιατί άραγε;;;;;;

Σαββας

Μα τόσο ξευτυλισμενοι πια!!!! Ντροπή τους

ΝΙΚΟΣ

Τίποτα δεν τον σώζει τον κοπρίτη. Ούτε η εξαγορά των συνταξιούχων και των μισθωτών, ούτε και οι τελευταίες εκατοντάδες ψέματα που είχε στο τσεπάκι του . Ηρθε η ώρα που θα φάει την πρώτη δόση που του επιφυλάσει ο κόσμος για όλη την διάρκεια της διχαστικής και καταστροφικής θητείας του. Η δεύτερη δόση θα είναι ακόμα χειρότερη στις εθνικές εκλογές. Τότε θα το πιεί το πικρό ποτήρι μέχρι πάτο. Αν δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί μέχρι τότε.

πάτος

Μ΄αυτά τα ψίχουλα αδύνατο να συγκινήσει συνταξιούχο. Το πανηγύρι θα γίνει τον Οκτώβριο. Χωρίς 14η, 15η, ή 16η σύνταξη ούτε τρίτο κόμμα δεν βγαίνει. Κοραϊδα είναι οι συνατξιούχοι. Όσο περισσότερο τον μαυρίσουν τόσα περισσότερα θα πάρουν. Βροχή, λοιπόν οι παροχές τον Οκτώβριο. Θα έχει πλάκα. Να δώσει και το τελευταίο πουκάμισό του και να βγει πάτος.

Καλά....

..... έχω σκάσει στα γέλια!!!!

Τελος οι Συριζαιοι

Παντου στην χωρα το βλέπεις αυτό. Και υπαρχει ενα απιστευτο ρεύμα και μια συνολικη στηριξη στην ΝΔ και στον Μητσοτακη. Εγω σαν δεξιός δεν περίμενα τόσο μεγάλη στροφή ολου του κόσμου στον Κυριάκο. Ειναι πρωτόγνωρο. Οπου πάει τον υποδεχονται ολοι οι Ελληνες σαν απελευθερωτή απο την γάγραινα των αριστερών συμμοριτών συριζαιων. Εχει πείσει όλους τους Ελληνες για την υπεροχή των ιδεων και των προτάσεων της ΝΔ. Ο Τσίπρας επι 4,5 χρονια διέλυσε το σύμπαν, μας υπερφορολόγησε και μας ήπιε το αίμα. Και τωρα 5 ημερες προ των εκλογων με λιγα ψίχουλα, νομιζει ότι θα ξεχασουμε την καταστροφη της χωρας επι 4,5 χρόνια. Μα πόσο αφελής και ποσο πανικόβλητος. Τον λυπαμαι τον Τσίπρα, αυτό που ερχεται δεν θα το αντέξει. Ειναι και ασταθης ψυχολογικά...

Γιάννης

Ρε ΠΘ κάντε ένα ρεπορτάζ να ξεβρακώσετε τους πολιτικούς απατεώνες. Το προεκλογικό δωράκι μπήκε ήδη στους λογαριασμούς αλλά είναι μειωμένο σε σχέση με τις εξαγγελίες. Η μητέρα μου με καθαρή σύνταξη 996 ευρώ πήρε δωράκι 257 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε 996χ30%= 298 ευρώ καθαρά. Πιθανότατα αφαίρεσαν τη προσωπική διαφορά. Επομένως μάθαμε πόση είναι η νέα σύνταξη μετά τον επανϋπολογισμό του Ν. Κατρούγκαλου. Επανϋπολογισμό που κρατούν εδώ κι ένα χρόνο εφτασφράγιστο μυστικό. Δηλαδή η νέα σύνταξη είναι 267χ100/20=856 ευρώ. Άρα 996-856=140 ευρώ προσωπική διαφορά που μετά τις εθνικές εκλογές σίγουρα θα κοπεί. Ρε αυτοί την απάτη την έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Και εδώ έρχεται και η απάντηση

στο ερώτημα του Τσιπρόκιο προς τον πυροπαθή ταλαίπωρο πολίτη στο Μάτι "... και να σου δώσω 2000€ τι θα τα κάνεις θα τα φας;" Η απάντηση ".. μου δίνεις πρόωρα τη σύνταξη για να σε ψηφίσω αλλά εγώ θα σου δώσω τα τρια κοροιδάρα...."

Άγγελος1

Πρέπει να έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα μυστικά γκάλλοπ.

Αρης

Ο Πινόκιο αφού άφησε αβοήθητους 100 ανθρώπους και κάηκαν κι άλλους 30 και πνηγηκαν,αφού έκανε τα καύσιμα πανάκριβα και κατάργησε το επίδομα θέρμανσης,αφού δεν άφησε ούτε έναν δωρεάν συμβεβλημένο γιατρό κι όλα στην υγεία τα πληρώνουμε,αφού έκοψε συντάξεις και υπέγραψε μείωση του αφορολογιτου,αφού κατάργησε το νόμο Κατσέλη και αρπάζει σπίτια για να τα δώσει δωρεάν σε λαθρομετανάστες,αφού ξεπούλησε τη Μακεδονία,αφού με τους νόμους του αφήνει ατιμώρητους αλλοδαπούς εγκληματίες που βασανίζουν καθημερινά ηλικιωμένους στα σπίτια τους,αφού γέμισε διόδια παντού,άρχισε πάλι τα ψέματα.Αυτο είναι το μόνο που μπορεί να κάνει τελικά.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης