Bloomberg: Με τις παροχές Τσίπρα η Ελλάδα κινδυνεύει να εξωκείλει

Bloomberg: Με τις παροχές Τσίπρα η Ελλάδα κινδυνεύει να εξωκείλει

Ο Ρέγκλινγκ προειδοποιεί ότι πιθανότατα ο στόχος για το πλεόνασμα δεν θα επιτευχθεί, επισημαίνει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων

regling-pic-ena
Ενώ έχει περάσει διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου από τότε που η Ελλάδα ξέφυγε από τα δεσμά του προγράμματος διάσωσης, τώρα η χώρα κινδυνεύει να εξωκείλει.

Ο τελευταίος γύρος φορολογικών περικοπών και διάφορων παροχών που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση σημαίνει ότι το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης δεν θα καταφέρει να επιτύχει πιθανώς έναν συμφωνημένο στόχο για πλεόνασμα του προϋπολογισμού, εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων, δήλωσε ο επικεφαλής του ταμείου κρίσης της ευρωζώνης (ΕΣΜ). Το έλλειμμα θα επιδεινωθεί περαιτέρω το επόμενο έτος, προειδοποίησε ο Klaus Regling μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα υποσχέθηκε να διατηρήσει μια «διαστημική» δημοσιονομική επίδοση για πάντα, προκειμένου να στρέψει το βουνό του χρέους σε καθοδική πορεία. Το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022 αποτελεί προϋπόθεση που συνδέεται με τη συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους, καθώς επιβαρύνθηκε η συνεισφορά της χώρας στην ελάφρυνση του φορτίου της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μια σειρά από φιλικά προς τους ψηφοφόρους μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός επιδόματος στους συνταξιούχους που θα καταβληθεί μόλις λίγες ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές της επόμενης εβδομάδας, καθώς και μείωση των φόρων επί των πωλήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης