Χρηματιστήριο Αθηνών: Έρμαιο των funds η αγορά – Κλείσιμο με οριακά κέρδη

chrimatistirio

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 726,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%

Ανοδικό, αλλά νευρικό και με πολύ trading έκλεισε το χρηματιστήριο. Μάλιστα, σήμερα γύρισε δυο φορές από θετικό πρόσημο. Από κέρδη 1,45% σε απώλειες και ξανά σε κέρδη.

Η νευρικότητα αποδίδεται στις αναδιαρθρώσεις του MSCI καθώς παρατηρήθηκαν επιλεγμένες πωλήσεις σε μη τραπεζικές μετοχές του MSCI.

Κάποιοι επενδυτές λέγεται ότι πωλούν μη τραπεζικές μετοχές για να εισέλθουν σε Εθνική και Eurobank, ωστόσο οι κινήσεις σόλο το ταμπλό δείχνουν ότι, 10-15 funds έχουν τον έλεγχο της αγοράς. Όπως έγινε και χθες οι πωλήσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν αρχίζουν να δραστηριοποιούνται τα αμερικανικά funds.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 726,51 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%.
Αρχικά η αγορά σημείωσε σταδιακή άνοδο, μια ημέρα μετά τις δημοσκοπήσεις των ευρωεκλογών που δείχνουν διαφορά 7-8 μονάδων μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων.

Με κέρδη 3,48% έκλεισε η Εθνική Τράπεζα στα 2,112 ευρω και 7,2 εκατ. μετοχές. Με πτώση 0,42% η Eurobank στα 0,712 ευρώ. Κέρδη 0,42% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,426 ευρώ. Οριακές οι απώλειες σε Μυτιληναίο στ 9 ευρώ. οι συναλλαγές ανήλθαν στα 65 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης