Χρηματιστήριο Αθηνών: Με πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με πτώση έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Ενώ μέχρι το μεσημέρι η Αθήνα σημείωνε κέρδη, η δυναμική της αγοράς των ΗΠΑ αντέστρεψε το κλίμα στην ελληνική αγορά - Ο   Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 722,88 μονάδες σημειώνοντας  πτώση 1,25%

4715013
Διπρόσωπη σήμερα η Αθήνα, ως άλλος Ιανός, καθώς μέχρι το μεσημέρι σημείωνε κέρδη άνω του 1% και όταν φάνηκε ότι, η αγορά των ΗΠΑ θα ανοίξει με μεγάλη πτώση 160 μονάδων τότε γύρισε και η ελληνική αγορά.

Όμως, η αμερικανική αγορά γύρισε και πιθανότατα πρέπει να υπάρξει rebound στην Αθήνα.

Κι αυτό γιατί,ως συνήθως τα αμερικανικά funds προχωρούν πρώτα σε ρευστοποιήσεις στην Αθήνα, πριν ακόμα ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 722,88 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,25%.
Μια ημέρα πριν την επενδυτική ημερίδα της Εθνικής Τράπεζας και ενδεχόμενης συμφωνίας της Eurobank για το πακέτο δανείων Pillar, η αγορά κινήθηκε ανοδικά μ όλες τις τράπεζες αρχικά, αλλά αργότερα άντεξε μόνο η Εurobank – η οποία έκλεισε με άνοδο 1,27%.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι αγορές σε Eurobank και Εθνική καθώς έγιναν 13 εκατ. μετοχές σε Eurobank και 4,3 μετοχές σε Eθνική.

Το ανησυχητικό για πολλούς ήταν η πτώση και σε μη τραπεζικές μετοχές όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ασκήθηκαν πιέσεις.

Με άνοδο 1,27% η μετοχή της Eurobank στα 0,715 ευρώ. Πτώση 1,78% για την Εθνική στα 2,041 ευρώ. Βουτιά 3,32% για την Alpha bank στα 1,223 ευρώ. Βουτιά 2,41% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,42 ευρώ/ Με βουτιά 4,27% τα Ελ.πε, μια ημέρα πριν τα αποτελέσματα τριμήνου. Με κέρδη 0,60% η Coca – cola στα 31,89 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 61,2 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης