Ήπια ανάκαμψη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Ήπια ανάκαμψη στη Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,84%

d8d27de21bdf636c17ae022d17848b99_XL
Ανέκαμψαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια, μία ημέρα μετά το sell-off που πυροδότησε η νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα πως δεν έχουν καταρρεύσει οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, ενώ χαρακτήρισε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου ως «καυγαδάκι».

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν δίστασε να πει πως οι ΗΠΑ έχουν έναν «καλό» διάλογο με την Κίνα.

O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 25.537 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,81% στις 2.834 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 1,14% υψηλότερα στις 7.734 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες υπέστησαν χθες (13/5) ένα εκτεταμένο sell-off, με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν με απώλειες 2,4% -η χειρότερή τους επίδοση από τις αρχές Ιανουαρίου- και τον Nasdaq να «βυθίζεται» κατά 3,4% -η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2019.

Οι μετοχές των εταιρειών με μεγάλη έκθεση στην Κίνα έχουν δεχτεί τις ισχυρότερες πιέσεις.

Οι μετοχές των Apple, Intel και Caterpillar έχουν όλες σημειώσει «βουτιά» άνω του 10% στις έξι ημέρες συναλλαγών που ακολούθησαν την αιφνιδιαστική προειδοποίηση του Trump για αύξηση των δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.

Κλείσιμο
Ύστερα από τη ραγδαία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τα τελευταία 24ωρα, με την αύξηση των αμερικανικών δασμών στο 25% σε εισαγόμενα κινέζικα προϊόντα αξίας 200 δις δολαρίων, και την απάντηση του Πεκίνου με δασμούς 25% σε εισαγόμενα αμερικάνικα προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ., διαφαίνεται μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι τελικά οι δύο πλευρές δεν θα τραβήξουν άλλο το σκοινί.

Εν τω μεταξύ, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ κατέγραψαν οριακή αύξηση 0,2% τον Απρίλιο 2019, σε μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει υποτονικός για ένα διάστημα.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης