Επιστροφή στα κέρδη για το πετρέλαιο

a8e9826debd117620ed0b871ed259a49_XL

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47%

Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες, παρά τη νέα κλιμάκωση που σημειώθηκε στις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε Κίνα και σε ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 1,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,26 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% στα 61,74 δολ. ανά βαρέλι.

Η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως βρίσκεται για ακόμα μία μέρα στο προσκήνιο, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών συνολικής αξίας 60 δισ. δολ. ως «απάντηση» στην αύξηση των αμερικανικών δασμών που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί περιλαμβάνονται τα κατεψυγμένα λαχανικά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι δασμοί αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2019 και έπειτα.

Η νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει προκαλέσει ανησυχία στις τάσεις των επενδυτών, ενώ έχει ασκήσει πιέσεις στις αγορές παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Alfonso Esparza, «ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος θα έχει διαχρονικές συνέπειες στην παγκόσμια ανάπτυξη, περιορίζοντας σοβαρά την ανοδική τάση στη ζήτηση ενέργειας», ενώ πρόσθεσε ότι «οι διαταραχές έχουν εξισορροπήσει την αγορά, αλλά η χαμηλότερη ζήτηση και η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία γρήγορη αντιστροφή».

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouas0

Ο υπ. Οικονομικών χαρακτηρίζει «βασική προτεραιότητα» τη φορολογική μεταρρύθμιση - Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις, η πλήρης άρση των capital controls και η αποπληρωμή του 1/3 του χρέους προς το ΔΝΤ

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

gerapetritis

Τα τρία σημεία κλειδιά του κυβερνητικού σχεδίου περιλαμβάνουν την απελευθέρωση του επενδυτικού δυναμικού, τη συγκράτηση και τον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

1
120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

9