Απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων

Διορθωτικές δηλώσεις Ε1 για να απαλλαγούν όσοι χρεώθηκαν κατά λάθος

forologiki-dilosi-ena
Απαλλάσσονται και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο του 2018 χιλιάδες ένστολοι, δικαστικοί και άλλοι δικαιούχοι των ειδικών μισθολογίων.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. Γιώργος Πιτσιλής στις 9 Μαϊου, κοινοποιήθηκε η διάταξη του άρθρου 52 του ν. 4607/2019, σύμφωνα με την οποία τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν ως αναδρομικά βάσει ν.4575/2018 και φορολογήθηκαν αυτοτελώς, απαλλάσσονται και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Οι υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. που είναι αρμόδιες για την προσυμπλήρωση διαφόρων κατηγοριών εισοδημάτων στους κωδικούς των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα προχωρήσουν αυτές τις ημέρες στις σχετικές διορθώσεις έτσι ώστε τα ποσά των αναδρομικών να εμφανίζονται πλέον προσυμπληρωμένα στους κωδικούς στους οποίους αναγράφονται ποσά εισοδημάτων απαλλασσόμενα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, στα έντυπα Ε1 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβάλλονται φέτος ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet για να δηλωθούν τα εισοδήματα του 2018, τα συγκεκριμένα ποσά θα πάψουν είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 όπου περιλαμβάνονται τα αυτοτελώς φορολογηθέντα και υπαγόμενα σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης εισοδήματα. Οι υπηρεσίες θα τα προσυμπληρώσουν στους κωδικούς 617-618 του πίνακα 6, στους οποίους περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο όσοι φορολογούμενοι-δικαιούχοι των αναδρομικών υπέβαλαν ήδη στο σύστημα TAXISnet τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με τα ποσά των αναδρομικών προσυμπληρωμένα στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 χρεώθηκαν ήδη γι’ αυτά με ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης