Η Τρόικα φεύγει αλλά οι εκκρεμότητες της 3ης αξιολόγησης παραμένουν

Η Τρόικα φεύγει αλλά οι εκκρεμότητες της 3ης αξιολόγησης παραμένουν

Εξ αποστάσεως θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς για παροχές και εκκρεμότητες της 3ης αξιολόγησης

tro12
Εξ αποστάσεως θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ευρωπαϊκών θεσμών για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, οι οποίες, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάστηκαν σήμερα στους τεχνοκράτες του κουαρτέτου. Οι τριήμερες συναντήσεις των δύο πλευρών στην Αθήνα για την 3η μεταμνημονιακή αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν σήμερα και, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, «ο διάλογος για επιμέρους θέματα πρόκειται να συνεχιστεί, όπως επισημάνθηκε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν περαιτέρω στοιχεία και αναλυτικότερη κοστολόγηση των παροχών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς και της επίπτωσης που προβλέπεται να έχουν στην κατανάλωση, στους ρυθμούς ανάπτυξης κ.λπ. Παράλληλα, θα συνεχιστεί μέσω τηλεδιασκέψεων και ανταλλαγής e-mail η εξέταση των δημοσιονομικών μεγεθών, ενόψει της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2020-2023, καθώς και μια σειρά εκκρεμοτήτων, όπως η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Η έκθεση των ευρωπαϊκών θεσμών για την 3η μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα ανακοινωθεί μετά τις ευρωεκλογές, στις 5 Ιουνίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης