Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με οριακά κέρδη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με οριακά κέρδη

Ανοδικά έστω και οριακά – Αντέδρασε η ΔΕΗ - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 772,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,01%

xrimatistirio-athinas-dyo
Ανοδικά, έστω και οριακά, έκλεισε η Αθήνα ύστερα από μια νωθρή συνεδρίαση από πλευράς τζίρου. Η απουσία των επενδυτών, ξένων και Ελλήνων ήταν εμφανής, έτσι εκ των πραγμάτων η συνεδρίαση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 772,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,01%.

Μια ημέρα πριν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Doors ( σε ΒΒ- από Β+ ), η ελληνική αγορά κινήθηκε πάλι με συσσώρευση , ύστερα από το αρνητικό σοκ της ΔΕΗ.

Η μετοχή της τελευταίας αντέδρασε ανοδικά μετά από το διήμερο ξεπούλημα κατά 30% , έκλεισε στα 1,332 ευρώ με άνοδο 2,46%.

Εκτός από την αναβάθμιση της Standard& Boors ακολουθεί μια δεύτερη από την Dbrs. Και οι δυο αναβαθμίσεις ανοίγουν τον δρόμο για την έκδοση νέου ομολόγου. Έτσι το θετικό momentum αναμένεται να αναθερμανθεί, μετά την αρνητική εξέλιξη της ΔΕΗ- η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να αλλάξει το κλίμα. Εξάλλου, η χρεοκοπία της ΔΕΗ δεν ήταν σημερινό θέμα, αλλά γνωστό εδώ και χρόνια.

Πτώση 1,01% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,96 ευρώ. Με οριακή πτώση 0,14% η Eurobank στα 0,736 ευρω. Πτώση 1,10% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,791 ευρώ. Με πτώση 2,5% η Γεκ – Τέρνα στα 5,06 ευρώ. Κέρδη 1,35% για την Motor Oil στα 22,46 ευρώ. Άνοδος 1,41% για την Ελλάκτωρ στα 1,728 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 32,3 εκατ. ευρώ, σαφώς περιορισμένες λόγω των εορτών του Πάσχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης