Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με οριακά κέρδη

xrimatistirio-athinas-dyo

Ανοδικά έστω και οριακά – Αντέδρασε η ΔΕΗ - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 772,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,01%

Ανοδικά, έστω και οριακά, έκλεισε η Αθήνα ύστερα από μια νωθρή συνεδρίαση από πλευράς τζίρου. Η απουσία των επενδυτών, ξένων και Ελλήνων ήταν εμφανής, έτσι εκ των πραγμάτων η συνεδρίαση ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 772,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,01%.

Μια ημέρα πριν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Doors ( σε ΒΒ- από Β+ ), η ελληνική αγορά κινήθηκε πάλι με συσσώρευση , ύστερα από το αρνητικό σοκ της ΔΕΗ.

Η μετοχή της τελευταίας αντέδρασε ανοδικά μετά από το διήμερο ξεπούλημα κατά 30% , έκλεισε στα 1,332 ευρώ με άνοδο 2,46%.

Εκτός από την αναβάθμιση της Standard& Boors ακολουθεί μια δεύτερη από την Dbrs. Και οι δυο αναβαθμίσεις ανοίγουν τον δρόμο για την έκδοση νέου ομολόγου. Έτσι το θετικό momentum αναμένεται να αναθερμανθεί, μετά την αρνητική εξέλιξη της ΔΕΗ- η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να αλλάξει το κλίμα. Εξάλλου, η χρεοκοπία της ΔΕΗ δεν ήταν σημερινό θέμα, αλλά γνωστό εδώ και χρόνια.

Πτώση 1,01% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,96 ευρώ. Με οριακή πτώση 0,14% η Eurobank στα 0,736 ευρω. Πτώση 1,10% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,791 ευρώ. Με πτώση 2,5% η Γεκ – Τέρνα στα 5,06 ευρώ. Κέρδη 1,35% για την Motor Oil στα 22,46 ευρώ. Άνοδος 1,41% για την Ελλάκτωρ στα 1,728 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 32,3 εκατ. ευρώ, σαφώς περιορισμένες λόγω των εορτών του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.