Βούτσης: Να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για αναδρομικά οι συνταξιούχοι βουλευτές

Βούτσης: Να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για αναδρομικά οι συνταξιούχοι βουλευτές

Πρόκειται για βουλευτές που θήτευσαν προ 15ετίας στο Κοινοβούλιο - Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες

boutsis
Να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για επιστροφή αναδρομικών ποσών καλεί τους συνταξιούχους βουλευτές ο κ. Νίκος Βούτσης με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι περισσότεροι από 200 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν ήδη δικαιωθεί και περιμένουν να λάβουν  2.080 ευρώ ως και 3.494 ευρώ μηνιαίως στις συντάξεις τους με αναδρομικά για διάστημα ως 127 μηνών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε ότι πρόκειται για βουλευτές που θήτευσαν προ 15ετίας που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άρα η κυβέρνηση και η Βουλή δεν έχει περιθώρια αντίδρασης.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι αγωγές έγιναν  επειδή δεν εφαρμόστηκε η απόφαση 2643/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία είναι άμεση εκτελεστή από το Ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αγωγή συνταξιούχος βουλευτής ζητεί επιστροφή 360.940 ευρώ, βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης για μια 10ετία. Τα αναδρομικά ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και τελειώνουν στον Ιούλιο του 2018. Για άλλους ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και σταματούν στο 2017.

Αλλη αγωγή, κατά του ΕΦΚΑ και των στελεχών του, περιλαμβάνει αναδρομικά ύψους 230.000 ευρώ, ενώ οι περισσότερες κυμαίνονται σε ποσά άνω των 190.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης