Βούτσης: Να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για αναδρομικά οι συνταξιούχοι βουλευτές

boutsis

Πρόκειται για βουλευτές που θήτευσαν προ 15ετίας στο Κοινοβούλιο - Οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες

Να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις για επιστροφή αναδρομικών ποσών καλεί τους συνταξιούχους βουλευτές ο κ. Νίκος Βούτσης με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι περισσότεροι από 200 συνταξιούχοι βουλευτές έχουν ήδη δικαιωθεί και περιμένουν να λάβουν  2.080 ευρώ ως και 3.494 ευρώ μηνιαίως στις συντάξεις τους με αναδρομικά για διάστημα ως 127 μηνών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισήμανε ότι πρόκειται για βουλευτές που θήτευσαν προ 15ετίας που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άρα η κυβέρνηση και η Βουλή δεν έχει περιθώρια αντίδρασης.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» οι αγωγές έγιναν  επειδή δεν εφαρμόστηκε η απόφαση 2643/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία είναι άμεση εκτελεστή από το Ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην αγωγή συνταξιούχος βουλευτής ζητεί επιστροφή 360.940 ευρώ, βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης για μια 10ετία. Τα αναδρομικά ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και τελειώνουν στον Ιούλιο του 2018. Για άλλους ξεκινούν από Ιανουάριο του 2008 και σταματούν στο 2017.

Αλλη αγωγή, κατά του ΕΦΚΑ και των στελεχών του, περιλαμβάνει αναδρομικά ύψους 230.000 ευρώ, ενώ οι περισσότερες κυμαίνονται σε ποσά άνω των 190.000 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αγύριγο κεφάλι

Και θα του ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ: __ Εσύ από ΤΙ θα παραιτηθείς;________Εσύ π.χ θα παραιτηθείς από τα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ αναδρομικά ΣΟΥ που πρόκειται να ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ; ____________Και έτσι το ΚΟΡΟΊΔΙΛΙΚΙ (προς τον λαό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ) πάει σχοινί-γορδόνι!.._____________Συμπέρασμα:1. ΜΕΙΩΣΗ του ΑΡΙΘΜΟΥ των Βουλευτών (με την ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης) στους 150. 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Βουλευτικών Συντάξεων. 3. Με ΝΟΜΟ απεξαρτητοποιήση των Βουλευτικών Αποδοχών ("χορηγιών") από τις αποδοχές των Δικαστών. _________Τα ΜΟΝΑ ΣΩΣΤΑ μέτρα!_________Που όμως ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να ληφθούν!..

...

Είσαι καλά; Σε χτύπησε καδρόνι στο κεφάλι κι έπαθες μετατόπιση εγκεφάλου; Σταμάτησε να σε πληρώνει ο Τσίπρας; Τι σου συμβαίνει μικρό μου τρόλ; Τι θα κάνει ο Τσίριζα και το Πρώτο Θέμα χωρίς τα εγκώμια σου για την πρώτη φορά φασιστερά;

Αγύριγο κεφάλι

Και θα του ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ: __ Εσύ από ΤΙ θα παραιτηθείς;________Εσύ π.χ θα παραιτηθείς από τα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ αναδρομικά ΣΟΥ που πρόκειται να ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ; ____________Και έτσι το ΚΟΡΟΊΔΙΛΙΚΙ (προς τον λαό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ) πάει σχοινί-γορδόνι!.._____________Συμπέρασμα:1. ΜΕΙΩΣΗ του ΑΡΙΘΜΟΥ των Βουλευτών (με την ευκαιρία της Συνταγματικής Αναθεώρησης) στους 150. 2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Βουλευτικών Συντάξεων. 3. Με ΝΟΜΟ απεξαρτιτοποιήση των Βουλευτικών Αποδοχών ("χορηγιών") από τις αποδοχές των Δικαστών. _________Τα ΜΟΝΑ ΣΩΣΤΑ μέτρα!_________Που όμως ΔΕΝ πρόκειται ΠΟΤΕ να ληφθούν!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης