Σε υψηλό πενταετίας σκαρφάλωσε το πετρέλαιο

Σε υψηλό πενταετίας σκαρφάλωσε το πετρέλαιο

Tο προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο 1,43%

3fb5984d75b600ce2b95d0c8ee7c3f9d_XL
Ισχυρά κέρδη εμφάνισε σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να φθάνει σε υψηλό πέντε ετών, χάρη στα θετικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ αλλά και τα προβλήματα στην πετρελαϊκή παραγωγή της Λιβύης

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent είχε άνοδο 1,43% στα 70,39 δολάρια, ενώ έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο της τάξης του 2,8%, κλείνοντας άνω των 70 δολ. για πρώτη φορά για διάστημα άνω των πέντε μηνών.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε κέρδη της τάξης του 1,79% στα 63,21 δολάρια, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο πέντε εβδομάδων, ενώ σε εβδομαδιαία βάση η άνοδός του έφθασε στο 4,9%

«Η ομάδα των ΟΠΕΚ+ έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής σε μεγάλο βαθμό τη συμφωνία για τις περικοπές, η οποία μαζί με τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και της Κίνας, στηρίζει τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο αναλυτής ενέργειας στο Interfax Energy, Abhishek Kumar, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η αγορά ανησυχεί ότι η αύξηση στην παραγωγή και τις εξαγωγές των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις προσπάθειες των ΟΠΕΚ+».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού στη χώρα σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο κατά την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που η παραγωγή της χώρας σκαρφάλωσε σε νέα επίπεδα ρεκόρ.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η τιμή του Brent έχει ενισχυθεί κατά +30%, την ίδια στιγμή που η τιμή του αμερικανικού αργού έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του +40%.

Κλείσιμο
Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης