Νέες απώλειες για την τιμή του χρυσού

Νέες απώλειες για την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4,30 δολ., στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά

gold_ouggia
Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο ριψοκίνδυνα assets, στον απόηχο ορισμένων θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για την Κίνα, που βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, με τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να αναμένεται να διεξάγουν έναν νέο γύρο συνομιλιών αυτή την εβδομάδα, στην Ουάσιγκτον. Την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο σε μια σειρά ζητημάτων.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,3% ή 4,30 δολ., στα 1.294,20 δολ. ανά ουγγιά.

Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο του α’ τριμήνου του 2019, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 1,2%, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε κατά 1% την προηγούμενη εβδομάδα και κατά 1,4% στο σύνολο του Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, μεικτά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, με τον δείκτη δολαρίου να «απαντά» με οριακές μεταβολές.

Επιπλέον, θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κατασκευαστικές δαπάνες, που αυξήθηκαν κατά 1% τον Φεβρουάριο και ανήλθαν σε υψηλό εννέα μηνών.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης