Ένας στους τρεις φορολογούμενους στο «δόκανο» των τεκμηρίων το 2018

forologoum

Οι περισσότεροι που υπέβαλαν πέρυσι φορολογικές δηλώσεις φορολογήθηκαν για εισοδήματα υπερδιπλάσια έως και δεκαπλάσια από αυτά που δήλωσαν

Πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet. Μεγάλος «πονοκέφαλος» ωστόσο για τα νοικοκυριά είναι τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 2018 πάνω από 1,9 εκατομμύρια οικογένειες και άγαμοι φορολογούμενοι (δηλαδή περίπου ένα στα τρία νοικοκυριά) κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων εισοδήματος για το 2017.

Οι περισσότεροι που υπέβαλαν πέρυσι φορολογικές δηλώσεις φορολογήθηκαν για εισοδήματα υπερδιπλάσια έως και δεκαπλάσια από αυτά που δήλωσαν, λόγω της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος για τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και τελικά, πλήρωσαν φόρους για μεγαλύτερα εισοδήματα, ύψους 6,7 εκατ. ευρώ. Στην παγίδα των τεκμηρίων πιάστηκαν κυρίως μισθωτοί, ακολούθησαν οι συνταξιούχοι και οι εισοδηματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2018 (για τα εισοδήματα του έτους 2017):

- Τα νοικοκυριά που φορολογήθηκαν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης κι όχι με βάση τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματά τους ανήλθαν σε 1.929.170 ή στο 30,28% του συνόλου αυτών που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (6.370.099).

- Τα 697.290 αποτελούνται από μισθωτούς φορολογούμενους. Που αναγκάστηκαν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους γιατί τα εισοδήματά τους δεν κάλυπταν τα τεκμήρια διαβίωσης. Το συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των μισθωτών οι οποίοι φορολογήθηκαν με βάση τα τεκμήρια ανήλθε σε 1,76 δισ. ευρώ περίπου. Στο ποσό αυτό οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ πρόσθεσαν άλλα 1,947 δισ. ευρώ, λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι μισθωτοί να φορολογηθούν για συνολικό ποσό εισοδήματος 3,713 δισ. ευρώ, το οποίο είναι προσαυξημένο κατά 110,31% σε σχέση με το συνολικό δηλωθέν εισόδημά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

@

Όταν θα μειωθεί και το αφορολόγητο να δεις τι έχει να γίνει... Σφαγή.

Αστραπόγιαννος

Όταν όμως θα ξυπνήσουν οι μικρομεσαίοι, θα τους τιμωρήσουν πολύ σκληρά όλους αυτούς που ευθύνονται για την φόρο εξόντωση των μικρομεσαίων . Ήδη οι συριζαίοι τιμωρούνται,διότι μία μερίδα που πηγαίνει και αποδοκιμάζει παντού τους συριζαίους είναι μικρομεσαίοι αλλά και Μακεδόνες που τους τιμωρούν και για τα δύο , δηλ. και για το σκοπιανό και για την υπερφοροληστεία !!!

Λογιστής

Αντί να δώσουν ένα επίδομα επιβίωσης σέ όλους τους μικρομεσαίους επιτηδευματιες, που τους ληστεύουν με τους ληστρική φοροΛΗΣΤΕΙΑ , αυτοί τους φοροεξοντωνουν ακόμη περισσότερο,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2